Födelsedag, Mc Donald's, trasig väska, svett!

Idag var det inte vilken dag som helst. Idag fyllde Martina 17 år! Grattis till henne!
Vi åt gemensam frukost och fick skjuts till skolan istället för att åka buss.
Solen stekte och jag hade två timmars rast på eftermiddagen. Jag satt och snackade med Firo en stund innan vi två drog till Mc Donald's. På vägen tillbaka därifrån hörde jag ett mystiskt "knak"... Jag stannade upp lite men tänkte sedan inte mer på det. Tio meter senare hördes en duns och väskan låg på backen... Den helt nya "I love Köln" väskan hade gått sönder!
Neeeeeeeeej!
Jag hade inte alls någon ork att åka in till stan och köpa en ny, men det var jag tvungen att göra, plus att lämna tillbaka den trasiga. Så jag gick (nästan sprang) genom hela gågatan, in och ut genom varje affär som kunde tänkas innehålla väskor. Det slutade med att jag köpte en svart väska som jag hittade igår inne på en affär i stationshuset. Den är supersnygg!
Jag tog fel tåg till en annan hållplats och fick lov att åka tillbaka och börja om. Jag virrade omkring ett tag innan jag slutligen hittade rätt tåg hem.
Svettig var man verkligen när man kom hem! Det blev födelsedagsmiddag med Martinas kompisar och sen lite kubb. Vi spelade väldigt jämnt och båda lagen lyckades få ner alla klossar innan kungen skulle ner. Självklart så vann födelsedagsbarnet, hon fick knocka kungen!
Matthias kom upp på mitt rum och lärde sig lite svenska genom att skriva med mina vänner på msn. Jag spelade lite piano för honom och vi snackade lite. Den lyckosten har ingen skola imorgon, fast det har inte jag heller på fredag!
God natt!


Söndagsshopping

Idag drog jag till stationen och kollade runt lite. De har ett par roliga affärer där som är öppna även söndagar, vilket resten av stans affärer inte är. Jag köpte denna snygga väska för 150 kr, helt klart värt! Jag behövde ju en skolväska, denna passar perfekt!
Jag framkallade också ett par bilder på nära och kära. Alla blev bra förutom en, där mycket av bilden försvann när bilden beskars.
Resten av kvällen kommer gå åt till att chilla pga. huvudvärk. Jag hoppas att det snart blir mat för jag är sjukt hungrig. Idag har jag levt på en fralla till frukost och en liten drickyoghurt till lunch... Alldeles för lite, inte konstigt att jag har ont i huvudet..



Städ, joggingtur och BBQ

Det blev i alla fall lite träning idag som tur var! Jag städade rummet sen stack jag ut i minst en halvtimme och joggade, det kändes riktigt skönt! Jag hann dock inte in till stan för att köpa väskan, så det får jag göra imorgon istället.
Det var många nya ansikten som man stötte på idag när vi hade gäster och BBQ hemma i vårt hus. Vi drog fram kubb och spelade flera omgångar med olika lag för varje omgång, det var väldigt kul!
Jag och småsyskonen såg Ice Age 2 på tyska med engelsk text. Sid hade rätt bra röst på tyska också, men bäst är ändå svenska rösten Robert Gustavsson!
Jag ska snart gå och lägga mig. Nya lakan och nystädat rum, så härligt!


Nya skorna, sjukt sköna!


Lite info om mitt utbytesår

Stad: Köln
Mamma: Gabi
Pappa: Ulrich
Storebror: Matthias
Lillebror: Christian
Småsystrar: Martina, Katrin & Kristina
Husdjur: Hunden Luna
Skola: Montessori-Gymnasium
Klass: 11
Kurslängd: 11 månader
Språkstatus: Pratar inte tyska än
Nya tyska vänner: Martha, Esther, Jana m.fl.

Något mer ni vill veta?


Kölner Dom
Otroligt mäktig!


chilldag idag

Det är lördag och man har tid att göra småsaker som man glömmer göra i veckan, som t.ex. att städa. Jag vaknade 10.00 och låg kvar en halvtimme innan jag orkade dra mig upp ur sängen, det var ju så mysigt under täcket!
Halva familjen har dragit hemmifrån och jag sitter hemma och chillar. Jag funderar på vad jag ska göra med min dag. Stan ska besökas en snabbis och kroppen ska trimmas genom en joggingrunda!
Jag sitter nu och väntar på att frukosten ska smälta, så jag slipper håll. Den bortförklaringen ska snart knäckas!
Framför mig på skrivbordet ligger en oklar teckning som jag börjat rita på, sängen ligger obäddad med lakan som ska bytas och rummet ser förj*vligt ut!
Här ska fixas!

Gårdagens inlägg, det gick inte att logga in igår..

Det här var den hittills roligaste dagen här i Köln! Skolan idag var bättre än vanligt. Jag vet inte riktigt varför, men allt var bra! Alla var glada, jag pratade med folk jag aldrig pratat med förut m.m.
Efter skolan drog jag med Martha till stan. Vi shoppade lite och fikade på Starbucks! Jag köpte en klänning och armband, det var bästa köpet på länge! Och jag hittade äntligen en skolväska, fast jag köpte den inte idag eftersom de hade stängt. Klänningen jag köpte idag var från American Apparel och den har jag velat köpa väldigt länge. Jag har sett den på hemsidan men inte velat beställa därifrån eftersom man inte riktigt vet vilken storlek man har, och lätt kan beställa fel. Men nu har jag den och jag är supernöjd! Den visar mycket av ryggen, vilket jag älskar!
Nu ska jag sova lite, för imorgon ska jag ut och jogga sen dra med Gabi och Katrin någonstans.
God Natt!

 
Armband från Bijou Birgitte & klänning från American apparel

ingen rubrik...

Längsta skoldagen hittills var idag. Jag gick till 16.00 och var väldigt hungrig när jag åkte hem. Jag måste lära mig att packa lunchlådan lite bättre...
Vi hade fotografering idag. Vi är 75 st i hela 11-klassen och alla skulle få plats på en och samma bild! Jag längtar tills vi får hem bilderna! Vi tog också porträttfoton, hoppas att min bild blev bra.
Det är ibland lite läskigt att åka bussen hem eftersom det finns något ställe som bussen alltid kör förbi, där folk som gör socialtjänst (begått brott tidigare) jobbar.... Så det är alltid skummisar på bussen...Läskigt!
Efter skolan så drog jag med Gabi och Christian till Chorweiler och lämnade Christian på simskola. Jag och Gabi tog en runda i affärerna i shoppingcentret och jag köpte en vit penna. Det kan ju vara bra att ha, man kan ju aldrig veta! :)
God Natt!


Olika mobilbilder


Bild från när jag provade skor på öland
och när jag och Sara åt på stan i somras!
Saknar dig, darling<3


Ritade till bror på vägen ner till Öland


Hittade ett par läckra jeans på BikBoks rea
(Köpte inte)

Random bilder från mobilen



Snygga dojor jag hittade inne på skopunkten för någon månad sen.
Jag tror att jag ska inhandla lite fler skor med klack i framtiden, det är så satans snyggt!
Har inte tänkt så mycket tidigare på hur snyggt det är!
Dock är det väldigt udda att ha skor med klack här i min tyska skola...


IKEA-besök idag

Nu börjar jag vänja mig vid rutinerna här och lära känna vännerna bättre.
Stackars Jana hade gjort illa foten igår på idrotten så hon haltade idag! Hon hade tydligen vägrat ta kryckorna till skolan.
Idag var det en sån där varm dag igen! Usch, nu längtar jag efter kylan... När man går omkring en hel dag i sandaler så luktar fötterna inte så gott heller!
Efter skolan drog jag, Gabi och Katrin till IKEA och handlade lite prylar. Medan Kartin och Gabi letade efter persienner så satt jag och målade vid barnhörnan! Haha! Vi handlade lite mat efteråt, i affären hittade jag mina favorittuggummin - Orbit! Jag minns inte om jag har sett dem i Sverige, om de finns där hemma så är det i alla fall sällan man ser dem. Jag köpte ett fempack av dem, mums!
När vi kom hem så tog jag en liten joggingrunda genom parken och ut på andra sidan, blev en kort runda på max 20 minuter.
Det var nog allt för idag!
God Natt allesammans!



Emmy aus Schweden
ritade lite vid IKEAs barnhörna



Regn, blixtar och dunder!

Idag hade jag ingen lång skoldag. Jag hade bara sex lektioner och slutade 13.25. Under historialektionen hördes världens KABOOM precis efter en blixt! Jag tror inte att någon på hela skolan undkom hjärtattacken man fick den av smällen! Det var länge sen jag hörde en sån kraftig åsksmäll.
Efter skolan åt vi lunch hemma och jag och Gabi skjutsade Matthias till skolan (för sista lektionen), hämtade Martina och hennes kompis, lämnade av dem hemma och drog sen till Chorweiler för att skriva papper om att jag bor här i ett år. Efter det så gick jag och Gabi en runda i shoppingcentret nedanför men hittade inget bättre än ett rosa paraply och lite småplock.
På kvällen tänkte jag gå ut och springa en runda, men så kom regnet och så blev det middag (man vill ju inte få håll) och såklart fanns det ju så många anledningar till att inte jogga... Jag måste ta mig i kragen och sticka ut en sväng snart innan jag blir tjock!
Nu ska jag sova, god natt! :)



Andra veckan i tysk skola!

Nu är jag inne på min andra Tyskland-vecka i skolan och allt går finemang, förutom att jag knappt förstår vad som sägs på lektionerna. Jag hade två timmars hål i schemat idag, inte så kul att sitta och vänta i skolan. Jag passade på att läsa New Moon och jag måste bara säga att jag älskar Twilight-böckerna!
Sista lektionen var matte (den lite lättare mattekursen). Jag tror att jag ska sluta på den andra mattekursen, eftersom jag inte hänger med alls när läraren pratar och han kan heller inte förklara på engelska.
Efter skolan spelade jag lite piano, fick håret klippt och på kvällen drog jag med Katrin till hennes handbollsträning. Tjejerna som spelade i hennes lag verkade inte tycka att det var någon höjdare att kasta boll, de såg rätt less ut!
Jag vill prova på att spela handboll och ska kanske testa nu den här veckan i ett lag som Martina har spelat i. Jag hoppas att det är ett lag med roliga spelare!
Nu ska jag snart gå och lägga mig, god natt!

Handbollsturnering i Dormagen

Imorse försökte jag för första gången väcka Matthias, han blev inte glad alls! Han tjatade bara om att jag skulle gå ut och jag gav upp..
En kvart senare kom han upp i alla fall. Vi åt frukost och drog iväg (jag, Gabi, Martina och Matthias) på handbollsturneringen i Dormagen som avslutades idag. Jag satt och kollade på massor av matcher, rätt kul att se faktiskt! Jag glömde kameran hemma, tråkigt! Jag ville ju fota.
Matthias lag kom på andra plats, och som vanligt så tyckte Matthias att han hade spelat dåligt, vilket vi andra inte höll med om!
Vi drog hem efter prisutdelningen och efter det så har jag inte gjort så mycket. Jag snackade lite med lillbrorsan Christian om Twilight och fiskar, redigerade bilder på datorn, gav Matthias bilderna från turneringen igår och försökte installera skrivaren till datorn (funkade inte).
Sitter nu och borstar tänderna, idag ska jag gå och lägga mig lite tidigare hade jag tänkt..
God natt!


Prisutdelningen

Sommarkonsert och handbollsturnering med fina grabbar

Hej kära dagbok och läsare! Idag var jag med och såg Christian spela trummor på sommarkonserten de hade med musikskolan han går på. Han var duktig!
Efter det så drog jag med Martina och Gabi till Dormagen och såg Matthias spela handbollsturnering. De vann överlägset den matchen som vi kollade på! Jag fotade lite, men bilderna blev inte så värst bra. Jag vill testa att börja spela handboll, det skulle vara kul!
På kvällen ringde jag pappa och berättade lite om vad jag hittills gjort här i Tyskland. Han berättade att vi har blivit ägare till Elsa, hunden som vi brukar ta hand om! Jippi!!
Ikväll är Ulrich och Gabi på 60-årsfest och Martina har bjudit hem några tjejkompisar. Jag sitter vid datorn och redigerar lite bilder, spelar lite piano och tar det lugnt.
Imorgon drar vi till Dormagen igen och ser handbollsturneringen. Martina och Gabi ska hjälpa till i kiosken/serveringen och jag ska mingla runt lite, kolla på matcherna, spana in grabbar! :)
Hoppas allt är bra där hemma i Sverige!




Köln By Night-event

Idag var det inte lika varmt som tur var, så man slapp sitta och svettas i klassrummen. Jag fattade knappt vad som sades på lektionerna (speciellt matten), jag fick beröm för ett (enligt läraren) perfekt skissat ansikte på bildlektionen, fick två nya killkompisar m.m.
Slapp åka svettig buss hem efter skolan idag. Martina och hennes kompis, jag och Matthias fick skjuts hem med Felix. Hemma spelade jag lite piano och ritade med mina nya färgpennor.
På kvällen drog jag med Martina och hennes kompis Kristina till stan där det var något Köln-by-night-evenemang. Det var två stora scener med livemusik och massa håll-igång, det var kul!
Det var ett par stycken som verkligen diggade musiken, jag filmade några av dem. De dansade ju...fint.... Haha!
Nu ska jag gå och sova lite. Det kommer nog vara lättare att somna ikväll än igår, då det var världens åska och blixtar! Imorgon ska jag höra när Christian spelar trummor på deras sommarkonsert!
Gute Nacht!

Sverige

Exempel på vad tyskar tänker på när de hör Sverige:
- Älgar
- IKEA
- Blond & blåögd befolkning
- Vackra flickor


Shoppingdag!

Idag fick alla på skolan sluta efter 6:e lektionen pga. värmen. Det har varit sjukt varmt enda sen jag kom hit, och som varmast idag och igår.
Vi slutade vid 13-tiden och åkte hem. Jag, Martina och Gabi åkte till en sportaffär i närheten och shoppade saker till idrotten. Jag fick verkligen mycket för pengarna! Gabi hade något kort där som gav henne 20% på allt, så jag fick använda det.
Jag gick hem med ute- och inomhusskor, shorts, t-shirt, strumpor och en pumabag för 176 euro! Supernice!
Shoppingen hade jag inte fått nog av, så vi drog till Chorweiler och köpte lite mer! Jag fick med mig hem en tröja, trosor, ring m.m.
Imorgon har jag varit här i exakt en vecka, och fler ska det bli!
Jag börjar förstå tyskan mer och mer för varje dag som går, men i långsam takt. Jag längtar tills jag lär mig flytande! :D
Auf Wiedersehen!


Tröja & ring som jag köpte idag

 

Skola & city

Skola idag sen stan med Gabi och Martina. Jag köpte inget, men hittade bl.a. en jättefin ljusgrå kofta.
Jag har inte gjort så mycket mer idag. Jag har övat lite piano, går bättre och bättre!
Jag saknar fortfarande toapapper på toaletterna i skolan, det finns aldrig! Och det har tydligen inte funnits på ett bra tag!
Bye!

Skoldag nr 2

Andra skoldagen idag, den gick bra! Jag hade historia, geografi, bild och biologi. Den jag pratat mest med är Esther, henne satt jag brevid idag på bilden. Hon hjälpte mig att översätta vad lärarna sa på bild- och historialektionen. En trevlig liten prick!
Jag har bra lärare i geografi, historia, engelska och biologi. Min bildlärare var däremot en kategori för sig... Han var inte alls otrevlig eller något sånt, men ingen favorit än så länge. Lärarna i de andra ämnena har jag inte träffat än, men hoppas att de är bra!
I pausen på biologilektionen kom en tjej vid namn Martha fram till mig och pratade. Hon frågade varför jag valt att plugga i Tyskland m.m. Efter lektionen satt vi och snackade en stund också, hon verkar trevlig!
Under biologilektionen satt jag brevid Jürgen som översatte en del av det som läraren sa. Han hade lite svårt med engelskan men han förklarade så gott han kunde.
Jag åkte buss hem med Katrin, vi pratade en massa! Det var kul, för jag har inte pratat så mycket med henne tidigare.
Jag satt nere och snackade med Matthias på hans rum en stund innan han drog iväg på träning. Jag måste nog börja träna något snart, annars kommer jag att få för mycket fritid! Jag har ingenting att göra idag. Jag slutade 13.25 och har inga läxor eller något!
Ska snart gå ner och försöka spela lite piano! :)
bye!

Skolstart!

Första skoldagen idag! Det gick bra förutom att jag inte förstod något alls när de drog igenom all info på tyska. Jag vet inte riktigt hur det kommer gå för mig de första veckorna eftersom jag inte kommer förstå något av vad de säger...
Jag fick ett bra schema, börjar 8.00 varje morgon och slutar som senast 16.00 och det är bara två dagar (möjligtvis en dag) i veckan. Vi fick en lätt läxa på engelskan, tydligen någon lära-känna-grej. På den lektionen fick jag presentera mig inför hela klassen. Hoppas att någon snart vågar snacka med mig!
Imorgon har vi idrott och jag tog ju inte med mig mina träningskläder från Sverige, så jag ska låna skor, shorts och t-shirt av Martina och systrarna. Jag hoppas att vi snart åker till stan så att jag kan köpa eget. Det blir ju inge kul för tjejerna om jag ska hålla på och låna hela tiden!
Jag slutade vid 11 och gick och hämtade ett elevkort. Sen drog jag hem. Jag lyckades hitta hem helt själv för första gången, *stolt*!
Jag satte mig ner och målade en teckning till Matthias som han kan ha på någon av hans tomma väggar. Det tog ett par timmar och den blev hyfsat bra. Vi drog sen till någon supermarket med väldigt billiga prylar! Jag köpte billiga pennor, kalender, pärm m.m. Dock var det någon slags skatt på 19% så det var inte helt så billigt som man först trodde.
Nu sitter jag och knarkar vitamindroppar mot förkylning och sånt skit. Har halsbränna och har blivit lite förkyld... Inge kul...
Är väldigt trött så jag ska försöka komma i säng lite tidigare ikväll!
See ya!


Dag 3

Idag åkte jag och Martina in till stan och gick runt lite. Det är ju söndag så det mesta var stängt. Vi gick in i Kölner Dom en snabb sväng, jättefin! Jag köpte lite nödvändiga saker inne i någon affär på stationen, som t.ex. nagelfil, pennor, sudd m.m. På lördag ska jag och Martina kanske åka till stan igen, då blir det förhoppningsvis lite shopping! Jag glömde ju min lila jacka hemma i Sverige och en svart kofta, de var några av mina favoriter! Snyft...
På eftermiddagen när vi kommit hem från stan satte jag mig ute och snackade med mamma Gabi. Vi pratade om allt möjligt en lång stund. Sen gick hon och pappa Ulrich kom och satte sig. Vi snackade också en lång stund, denna gång om tekniska prylar som datorer, mobiler m.m.
Nu på kvällen har vi inte gjort så mycket. Det blev god lasagne till middag och jag åt mycket! Det kan behövas, eftersom man ibland tydligen inte får lunch!
Matthias kom upp till mitt rum för en stund sen och kollade läget lite. Vi snackade om allt möjligt och jag visade lite bilder från igår m.m. Sen var det hans tur att visa bilder på sin dator så vi drog ner till hans rum istället. På golvet låg världens största dojor! Jag har aldrig sett ett par större tofflor förut! Han har storlek 49, helt sjukt...
Vi bestämde att jag skulle rita lite teckningar till honom eftersom hans väggar var helt tomma. Det kommer bli en rolig uppgift!
Nu ska jag nog ner och duscha sen sova. Imorgon är det min första skoldag i en tysk skola!
Gute Nacht!

Dag 2 (forts.)

Jag satte mig ute och ritade lite på eftermiddagen. Resultatet sög...
På kvällen åkte vi till ett Zoo som just nu hade nattöppet. Det var jättekul! Vi gick omkring och kollade på alla djur och såg två shower - en kinesisk och den andra med en orientalisk dansös.
Jag har kommit familjen ett litet steg närmare, vilket känns väldigt bra!
Christina är på fest ikväll som två av hennes kompis anordnat. Jag hoppas att hon har kul!
Nu ska jag sova lite, Gute Nacht!



Mutter Gabi und Christian

Dag 2 i Tyskland

I natt kunde jag knappt sova. Det tog säkert ett par timmar innan jag ens kunde somna. Jag vaknade flera gånger under natten, vilket jag aldrig annars brukar göra. Jag har lite ont i nacken nu, vet inte om jag sov konstigt eller kanske bara inte är van att sova på en så stor kudde.
Frukosten var ungefär som en vanlig svensk för mig, förutom att de har frallor, det äter vi nästan aldrig hemma. Det fanns massor av olika pålägg och drycken till allt var vatten, bubbelvatten, oboy och juice (lite större utbud än hemma).
Vi gick iväg till lördagsmarknaden och köpte lite frukt och annat innan vi gick till mataffären. Det var lite ovanligt att se så mycket alkohol i en vanlig mataffär! De hade sitt egna lilla systembolag bland hyllorna. Vi svenskar har ju stenkoll på sånt där och måste ha systembolag.
Just nu är nog alla hemma. Jag har valt mina kurser till skolan som jag ska läsa. Det blev matte, engelska, tyska, biologi, filosofi, idrott, konst, pedagogik plus två till som jag inte minns.
Ska nog titta till de andra där nere nu och se vad de pysslar med! Jag och martina bor längst uppe i huset, på tredje våningen. Det blir ju bra träning att springa upp och ner för trapporna hela tiden!
Bye!

  


Framme i Köln, Tyskland

Äntligen är jag i Tyskland! Det var jättestressigt imorse med packning och allt... Agnes och Maria kom över och fikade lite en stund. Agnes fick en massa saker som jag inte skulle ha med till Tyskland plus en massa ansiktskrämer av mamma. Vid 13-tiden kom vi iväg. Vi drog till Fullerö handel och köpte present till familjen. När vi såg på klockan insåg vi hur sena vi var. Klockan var då 13.45!! Vi skyndade till flygplatsen och checkade in. Jag hade 15 kg övervikt och var tvungen att packa över 2 kg till handbagaget.
Väl förbi kontrollen upptäckte jag att mobilen var borta. Jag letade igenom handbagaget flera gånger men hittade den inte. Den syndes inte ens på väsk-röntgen. Hittade den sen när kontrollanterna ringde min mobil, tur!
Flyget var försenat med 40 min. Brevid mig på planet satt en liten scout-grabb och sov nästan hela resan.
Jag välkomnades av Martina, Christina, Christian, pappa Ulrich och mamma Gabi. På vägen hem drog vi en liten sightseeing genom stan. Fick se domkyrkan på långt håll, den var fin!
Nu har jag packat upp, ätit middag plus efterrätt och fått internet. De blev glada över presenterna jag hade köpt till dem, speciellt lilla Christian som kom fram och gav mig en kram! Så sött!
Nu ska jag snart gå och sova, godnatt!

 
 

Tandis, gym, packa, stan, packa, avskedsmiddag....

Idag har det hänt mycket! Jag var hos tandläkarn 7.40 imorse för att laga ett hål i lagningen. De fick ta dubbel dos med bedövning denna gång också, eftersom en ynka dos inte räcker för mina tänder (man lär ju va superwoman)... Sen blev det gym på friskis för sista gången, hem och packa & äta, stan med Markus, hem och packa ännu mer och hade sen avskedsmiddag med familjen. Bedövningen verkade i flera timmar....
Nu är det mesta packat i den stora tunga resväskan. Ska försöka hinna träffa lite vänner imorgon innan jag sticker till Tyskland. Planet lyfter 15.20 och landar 17.25. Hoppas att vi inte störtar.....
Nu ska jag sova så att jag orkar upp i tid imorgon!
Natti!




Köpte ett par as tuffa dojor idag!

Imorgon sticker jag!!

Kan inte fatta det... Imorgon sticker jag iväg på utbytesår till Tyskland!!! Jag har packat ungefär hälften av allt som jag ska ha med mig. Jag kommer säkert glömma en massa saker här hemma i Sverige!
Ikväll är det min sista middag, för ett tag framöver, med familjen. Imorgon kväll sitter jag och äter middag med Martinas familj i Köln! Det kommer bli en liten omställning för mig när det gäller matvanor. De äter lunch sent och kall middag sent. De får heller ingen lunch i skolan, utan får istället ta med sig mackor hemifrån.
Hur blir det med vänner då? Hoppas att man hittar massor av roligt folk! Det känns tryggt att jag har Martina som jag kan snacka svenska med, under de första veckorna. Det kommer nog bli rätt så jobbigt i början i skolan, när man inte förstår något...
Men det blir nog bättre efter ett tag! Längtar så mycket!


Packning pågår

Igår blev det middag på Dragon Palace med Erik, Agnes, Amanda, Evelina, Patrik och Sofie. Jag tog "fyra små rätter" med efterrätt. Det satt fint det! Oturligt nog så skulle de stänga vid 10, så det blev lite knappt om tid..
Agnes sov över hos mig. För mysighetens skull så delade vi täcke, men det gick inte så värst bra... Jag vaknade en gång med iskalla fötter, då hade Agnes snott mesta delen av täcket! Och när jag vaknade nästa gång så hade vi vänt täcket med långsidan upp! Haha, alltid lika kul att sova brevid Agnes!
Åkte in en stund till stan för att gjuta ilägg till skorna, sen har jag inte gjort mycket mer. Har börjat packat till Tyskland... Får nog plats med allt i en enda väska. Hoppas att det inte blir övervikt, men det tror jag att det kommer bli.
Ska snart sussa, får se vad man hittar på imorgon!
Bye!

Äntligen hemma från Öland!

Idag kom vi äntligen hem från Öland! Vi har haft det superbra med fint väder nästan alla dagar och solat och badat. Jag orkade dock inte blogga så mycket när vi var där borta. Det blev rix fm festival i torsdags - det var nice!
Ikväll var jag över till någon fest hemma hos Alex. Det var många 93-fjortisar där, lite tråkigt... Men jag hittade Alexandra Rosén där och hade ett lååångt samtal med henne, trots den höga musiken. Det  var jättekul att träffa henne igen! Jag har nog inte träffat henne sen vi slutade 9:an (då vi hade gått samma klass i 3 år). Av någon konstig anledning så drömde jag, för några nätter sen, att hennes familj och min familj bodde i samma hus.... Fattar inte vad den drömmen fick sin inspiration ifrån!
Trots att det fanns lite roligt folk där så tröttnade jag rätt snabbt och ville hellre dra hem igen. Kan bero på att jag är lite trött efter den tidiga uppstigningen och hemfärden från öland. Danne tjatade om hur ledsen han var över att jag ska flytta till Tyskland på fredag. Han ville inte alls att jag skulle lämna Sverige! Skönt att man kommer känna sig lite saknad! Då vet man att det finns någon anledning att sedan flytta tillbaka till Sverige, nästa sommar.
Nu ska jag kika ut och kolla vad de andra i familjen gör. Det är så tyst utanför.... De kanske sover?




läste Twilight

Öland...

Nu sitter jag i sängen med datorn igen. Dagen spenderades på en otroligt stenig strand. Det var inte så mysigt att ligga på ojämna stenar och sola, kan jag lova! Men brun blev man, till och med lite bränd på ryggen. Jag fick lite fina bilder på grabbarna när de hoppade från piren ner i vattnet. De gjorde volter och trixade en massa, sånt som jag aldrig skulle våga göra!
På kvällen ritade jag en teckning som blev rätt bra. Pappret blev dock fuktigt när det låg ute, pga. den fuktiga havsluften. Sen gick vi på promenad i skogen och upp till slottsruinen där Ulf Lundell hade konsert. Utanför satt de snåla eller de som inte hade råd att bekosta inträde, och drack öl.
Jag tror att det börjar bli sängdags nu... Ska ju inte sova bort hela morgondagen! Vi ska nämligen dra till Rix FM festival i Kalmar, det kommer bli så kul! :D
God natt!

Öland

Nu ligger jag i värmen under täcket och skriver med lite folk på msn. Vi kom till öland i lördags och vädret har sen dess varit halvtråkigt. Det har varit ganska så mulet men vi har ändå fått lite sol på oss ibland. Igår tog jag en liten joggingrunda. Jag hittade världens mysigaste lilla strand på hemvägen därifrån. Jag satte mig där en stund tills pulsen minskat och njöt av solnedgången.
Idag var vi tjejer en sväng i stan medan grabbarna drog till en cykelbana och cyklade. Det var lillebrors 15-årsdag idag så vi åt buffé på en härlig restaurang med livemusik, riktigt gott!
Vi spelade kubb och åt efterrätt sen. Jag lärde Sandra att rita skuggor och så målade jag lite med akvarellfärger, det blev dock inte så värst bra tyckte jag..
Nu ska jag försöka sova lite, god natt!

10 dagar kvar i sverige....

RSS 2.0