Hjälp!

Jag är desperat!
Kan någon ge mig tips på saker man kan göra för att få bort akne? Jag har fått sjukligt mycket sen jag kom ner hit till tyskland! Sälla alla som läser, ge mig tips! Vill inte se såhär hemsk ut på julafton med!


Hur dålig får man bli?

Ja, hur dålig får man egentligen bli?
Jag borstade tänderna och skulle sen spotta i det stora handfatet,
och vad tror ni att jag gör då?
Jo jag MISSAR!
F A I L


Hösten är över

Hösten är nu över och vi välkomnar julen! Jag tog tummen ur röven och gick ut och krattade. Det blev tre timmars arbete på egen hand och fint resultat blev det! Hittade gammalt stelt hundbajs som jag krattade åt sidan så att jag inte skulle råka få med det i lövhögen, tyvärr så svepte jag med det i nästa lass utan att se det. Jag upptäckte mitt misstag när jag insåg att bajset var borta.... Tur att det inte var en nylagd korv och att jag hade handskar på mig! Hahaha

Som ni ser så blev det betydligt mörkare efter 3 timmars arbete!
 


Sista novemberdagen -09

Idag blev det en superslapp skoldag. Jag gick 8.00-11.30 med endast ett prov och engelska. Nu är jag hemma och ska snart ut och arbeta lite i trädgården, sånt tycker jag faktiskt är kul. Och det är ju fint väder idag, så då ska man passa på! Efteråt ska jag nog sätta igång och göra adventskalender till min söta pojkvän och till min värdfamilj. Hoppas bara att jag hittar något bra papper, annars så måste jag sticka iväg och handla.
Nu ska jag ut och kratta i trädgården, ha det gött!


Weihnachtsbasar

Idag på förmiddagen såg jag på handbollsmatchen som mitt lag spelade, de förlorade med 3 poäng - jävla röta!
Efteråt så stack jag iväg till en weihnachtsbasar, det var som en julmarknad i en kyrkoförsamling. Där hjälpte jag till med disk och att laga våfflor. Efteråt så fick jag en t-shirt, tackkort och en blomma som tack för hjälpen!
Jag snackade med en tjej ifrån en kör också. Tänkte komma och kolla in deras kör på onsdag och se om det är något kul, dock var tjejen och hennes vänner rätt flamsiga, hoppas att de inte är allt för jobbiga på onsdag! De är ett par år yngre än mig, hoppas att det finns några äldre i kören också!
På t-shirten jag fick står det "Mich schickt der Himmel", det betyder "jag är sänd från himlen". Det passar väl mig, eller? :)


  


Bloggdesign

Äntligen har jag lyckats lite bättre med min header! Har precis gjort klart en väldigt enkel bild, skapad mestadels i paint, det är bara texten som jag gjort i redigeringsprogram. Tyvärr blev inte kvalitéten så bra, det är lite synd! Tog med lite bilder på mina små guldkorn, fick dock inte plats med alla, men det finns fler och ni vet vilka ni är!
Så nu till frågan, vad tycker folket?


Festlös helg

Det blev inget partajande denna helg som jag faktiskt hade hoppats på.
Hade inget sällskap att gå med, då är det ju inge kul alls.
Får längta tills nästa helg och hoppas på fest då!

Ville ju gärna få tillfälle att använda
min nya klänning



Första advent nollnio!

God morgon på er allesammans! Imorse blev det en mysig "första advents"-frukost med hela min värdfamilj! Vi åt lussebullar som Martina hade bakat (hon var i Sverige och pluggade förra året för de som inte vet, då bakade hon också lussebullar). Vi fick stora adventskalendrar också, det är jag inte riktigt van med att få! Hemma i min riktiga familj så har vi förut ibland fått en sån där tv-kalender till barnprogrammen på morgonen, men inga chokladkalendrar eller annat spexigt. Förra året skickade dock Martinas familj julkalender med Kinderchoklad, supermumsigt!


Kärlek

Bild ifrån älsklingens träning,
första gången någonsin som jag såg på cykling i hall




Du bist mein Sonnenschein


tips om bra blogg?

Som många kanske vet så har jag alldeles för mycket fritid här nere i Tyskland eftersom jag inte är tvungen att göra läxorna (jag gör litegrann när jag känner för) eftersom jag inte får några betyg (måste ändå gå om hela året i Sverige nästa år). Så jag kollar runt mycket på internet och läser bloggar. Jag tänkte kolla med er läsare om ni kan tipsa om bra bloggar? Och då menar jag BRA, vill inte ha kommentarer som "kolla MIN blogg, den är bäst!", sånt är bara uttjatat och boooring. Jag läser gärna foto- och konstbloggar!
Någon som har tips?


Kropp & hälsa

Jag hittade nyss en väldigt bra hemsida som jag nu bläddrat runt lite på. Där hittar man det mesta som har med kroppen och hälsan att göra, sånt som jag tycker är väldigt intressant!
Jag förstår mig inte på all bantnings-/svälthets. Varför vill så många kvinnor ha size 0 när majoriteten av alla män föredrar kvinnor med former? Jag tycker själv om normalbyggda och lite smått muskulösa kroppar. Jag har själv ingen muskulös eller supersmal kropp och det är jag nöjd med. Såklart har jag mina bra och dåliga dagar. Vissa dagar känner jag "Oh, yes! Jag älskar min kropp!" och vissa dagar känner jag att jag vill göra fettsugning på låren. De komplex som jag (tyvärr) ofta har över min kropp är: lite för mycket lår och inåt-knän.
Jag har också rätt så dålig hy nu när jag bor här i Tyskland. Det är något med klimatet som trollar fram tusentals finnar i mitt ansikte (då menar jag inga små, utan stora!). Det gör mig väldigt ledsen eftersom jag hemma i Sverige alltid brukade ha så himla bra hy. Det kom kanske någon enstaka liten finne var fjärde dag, alltså inget att åma sig över. Men jag får stå ut med detta tyska klimat i ca 8 månader till.

Eichörnchen

Såklart så drömde man om små Eichörnchen (ekorrar) inatt, haha! Har ju sett dem hoppa omkring i träden överallt här, speciellt på vår tomt, så såklart drömmer jag om dem med! I drömmen så var det en ekorre som kunde fatta vad jag sa till den. Vi skulle fly ifrån ett par läskiga typer och ja, vad händer då? Jo den lilla plutten... skiter på sig! Hahahaha x)
Mongodröm!

Cyklist - javisst!

Tysk cykelgrabb är något
att hänga i julgranen
I löööv him
<3



Fotade idag när han var och tränade.
Såg honom cykla för första gången och han är lika bra som jag trott!
Jag har aldrig tidigare vart sådär värst intresserad av cykling,
men det var rätt intressant att se idag.
Skriver lite mer imorgon
Sov sött!


favoriter

Några av mina favoritringar
I löööv them


 


Ängel

Min värdsyster tyckte att jag såg ut som en ängel
när jag piffade till håret med vågtången i söndags


Julmarknad

Jag sitter just nu och målar ett plakat till julmarknaden som är på söndag. Det ska vara en välkommen-skylt med adjö-skylt på baksidan. Den ser än så länge rätt bra ut, men jag behöver mer inspiration. Jag vet inte riktigt vad jag ska måla mer på den! Någon som har tips om små julsymboler förutom jultomte, gran, stjärna, julgranskulor och klockor?


Slappa mer då!

Inatt hade jag en riktigt härlig dröm, jag drömde att jag var på G med Edward Cullen! Mumsigt värre, man ville ju inte vakna!
Idag hade jag den kortaste skoldagen någonsin. Den enda lektionen jag hade var biologi 8.00-8.45 och på den lektionen gjorde jag inte mycket. Jörgen satt och förklarade för mig hur allting fungerade med alla atomer och sånt skit.
Jana kom tillbaka idag efter 1,5 veckas svininfluensa - jippi! Hon fick två kramar, hoppas att hon inte hade några baciller kvar, jag vill ju inte bli smittad!
Jag åkte hem och snackade lite i telefon med älskling, sen somnade jag och sov fram till 14.00. Jag hade tänkt sova max 2 timmar men det blev istället det dubbla! Det var sjukt skönt att sova. Jag drömde dock mardrömmar om en stor späckhuggare som simmade omkring i Fyrisån och åt upp folk. Den kunde hoppa upp på gatan också, läskigt! De flesta dog men många fick sina kroppar helt sönderslamsade och ansiktena förvandlades till djuransikten.... hm.... fråga mig inte varför jag drömmer sånt här!


7 håltimmar & shopping

Idag hade jag hela 7 håltimmar! Först fyra timmar på morgonen (hade jag vetat det innan jag åkte till skolan så kunde jag ha sovit längre) och sedan tre timmar efter den enda lektionen som jag hade. Jag drog med Martha in till stan och shoppade i ett par timmar. Jag fick med mig en halsduk från Zara, klänning från Vero Moda och strumpbyxor från Pimkie. Halsduken har jag så länge velat ha. Har varit så avis på alla som gått omkring och myst i såna halsdukar! Men nu slipper jag vara avis! :)



 

Svart basklänning ifrån Vero Moda, alltid bra att ha!
De är inte lika populära här i Tyskland, som i Sverige,
så det har varit svårt att hitta


Trasigt knä = träningspaus

Min tränare säger nu att jag ska ta lite träningspaus.... NEEEEJ! Jag vill inte! Jag har ju så himla kul när jag spelar handboll! Men mitt knä slutar inte göra ont - tvärtom. Det gör ondare än vanligt. Tränaren sa att jag skulle hålla uppe i minst två veckor, visst det är inte så mycket, men jag måste ju träna med någonting under pausen så att jag inte blir fet, så då blir det till att simma istället!
Jippi!

Hiss/diss?

Vad tycker folket om den nya minigris-trenden?
Själv tycker jag att minigrisarna är sjukligt söta! Jag skulle själv vilja ha ett par stycken, men jag skulle nog inte ha den med mig vart jag än går, som en liten chiuaua. Jag startar gärna upp en liten farm med minigrisar, katter, hund och lite till!

Mini Pigs
Mini Pigs


Kallt..

Uuuhuu, det är så kallt! Enda anledningen att gilla kyla är när det finns snö, som i skidbacken. Saknar min snowboard där hemma... Jag hoppas att jag lyckas få ihop lite folk som vill med till Alperna i vinter! Jag vill så himla gärna, men den enda jag vet som vill med är Edvin.
Idag regnade det men som tur var så gick jag skolan 8-11.20, alltså väldigt kort dag! Imorse var det så satans mysigt under täcket! Så himla varmt och skönt, men glädjen varade endast i ett par minuter tills jag var tvungen att gå upp, det var ju mindre kul... Jag ska nog ta en liten tupplur snart, är så satans trött.

Weihnachten = jul

Snart är det jul och idag började julmarknaden i stan, myspys! Jag tror nog att firandet är lite större här än i Sverige. Jag och min värdmamma Gabi åkte till några bekanta och gjorde julpyssel till en julmarknad som någon kyrkgrupp har på söndag, det var superkul! Jag har ingen sladd till kameran nu, men imorgon hinner jag nog visa lite bilder från mina små konstverk!
Nä nu måste jag sova, klockan är sen... God natt!


Hiss/diss?

Fatta vilka idéer folk har!


YouTube

YouTube måste väl ändå vara en av världens bästa "uppfinningar"?
Satan så mycket kul jag har hittat på YouTube!


Älskade jul<3

Gammla klassikerna som funkar varje år, jag kan inte tröttna<3


Svininfluensan!

Nu har denna sjuk-period börjat... Min favoritbloggersta Kenza är snorig och en av mina bästa vänner här nere i Tyskland berättade nyss att hon har fått svininfluensan! Jag hoppas att jag slipper detta, jag har absolut INGEN lust att vara sjuk under mitt utbytesår! Jag har inte vaccinerat mig, men jag blir nuför tiden aldrig sjuk i annat än förkylning, har inte haft feber på flera år.
Hoppas att jag blipper svinis!

Slapparsöndag

Vilken skön slappardag det blev idag. Har inte ens gått utanför huset, haha! Jag hade ingen huvudvärk imorse som tur var, det berodde på att jag inatt lät bli att vrida på elementet som jag annars brukar göra, men Gabi tipsade mig om att vrida ner värmen och sova med öppet fönster istället, det funkade ju prima!
Jag tvättade klänningen till min gamla nalle som varit med mig hela livet sen jag döptes, klänningen var supersmutsig eftersom jag inte tvättat den på flera år, haha! Det är ju lixom sånt man inte tänker på annars. Jag bytte lakan, lockade håret, kollade lite på internet och sen på eftermiddagen kom älskling hit. Han stannade länge. Jag blir bara mer och mer kär, underbart!<3
Godnattsingen på allesammans!

Cocoo

Cocoo - ja tack!
Dessa är några av mina favoriter, löööv it!

 
 


Wheelchair backflip

Har aldrig sett detta tidigare, rätt coolt!


Körperwelten avklarat!

Idag var jag på något riktigt ovanligt. Jag var på en utställning med LIK.... Kan ni fatta? Jag har traskat omkring bland en massa döda människor i 1,5 tim idag! Har ju bloggat lite om denna utställning tidigare, men nu har jag sett den med egna ögon. Jag kan meddela att det var sjukt fascinerande att se människokroppens uppbyggnad i 100% äkta format! På vissa av liken kunde man se hur artärerna såg ut, andra kunde man se hur musklerna och skelettet ser ut i sittande eller springande position. Det roligaste var nog att se hur det ser ut när en man och en kvinna har sex! Den delen av utställningen hade ett eget rum där man var tvungen att vara över 16 för att få komma in, men varför det egentligen? Det är ju bara bra om småbarnen har lite sexualkunskap "på riktigt"! Hahaha
Jag kände aldrig något riktigt obehag av att strosa omkring bland ett flertal lik, förutom när jag såg ett litet foster och senare ett litet barn som medverkade i utställningen. Det var hjärtskärande att se att så små människor inte hunnit leva sitt liv... Tyvärr är det många bebisar/barn som inte hinner leva livet, det är så tragiskt! De satt där i glasmontrarna och jag önskar att jag hade slippt se dem.
Jag undrar om jag kommer att ha några mardrömmar i natt om detta, jag hoppas att jag slipper det. Ska snart gå och lägga mig.
Edvin (också svensk utbytesstudent) träffade jag idag för första gången, han var riktigt trevlig! Vi hade mycket gemensamt och mycket att prata om! Vi åkte med tåget till Köln Hbf och tog där en liten city sightseeing genom gågatan i Köln. Vi åt middag på KCF, mums! Det var första gången någonsin som jag åt på en sån restaurang.
Nej men nu ska jag försöka sova lite, imorgon ska jag träffa älsk.
God natt!

Döda människor

Wohoo! Vi drar snart in till stan och går på Körperwelten! Det är en utställning som just nu är här i Köln, där det ställs ut riktiga människokroppar! Det är alltså konserverade lik som är uppställda i olika positioner så man kan se hur musklerna och allt inuti ser ut. Jag vet att alla inte tycker som mig och det accepterar jag, men själv tycker jag att det är fascinerande hur kroppen är uppbyggd och hur allting hänger ihop. Såklart kommer det ju kännas rätt läskigt att gå omkring bland riktiga lik, men det får man tåla. De kommer ju liksom inte bita mig! Jag har aldrig sett döda människor förut, jag undrar hur jag kommer att reagera. Jag ska dit med min värdmamma och några av värdsyskonen plus Edvin (en annan utbytesstudent).
Jag uppdaterar mer sen om hur det var!
Hej hå!

Tjockis

Hur kommer detta utbytesår sluta egentligen? Jag äter ju hur mycket sötsaker som helst här jämfört med hemma i Sverige! Jag kommer troligtvis (och tyvärr) tjocka på mig ett par kilon innan jag åker hem... Mor och far kommer inte känna igen mig när jag kommer rullandes ut från Arlanda...
Igår var jag i alla fall duktig och joggade i 30 minuter, idag har jag massor av träningsvärk!
God natt allesammans, nu ska jag snacka i telefon med min favorittysk och sen sova<3


Hemmagjord

Wohooo äntligen har jag virkat klart min vita mössa! Den blev supersöt och tillräckligt fin för att kunna användas på allmäna platser (mitt senaste verk blev ju inte lika lyckat). Det tog några timmar då och då de dagar då jag hade lust, men resultat blev det ju! Här nedanför kan du se mitt fina hantverk, titta och njut!


Designa klänning

Har gjort mitt tävlingsbidrag till Vero Modas designtävling! Här kan ni se den.
Materialet blev dock fel, ska se om det går att ändra...
Betygsätt och kommentera ffs :D


Deutsch..

Hade lite väldigt tråk på tyskan idag, detta blev resultatet:


- En söt figur -


- handmålning -


Tycker att handmålningen blev lite tuff!
De andra som såg tyckte också om det.
Har inte gjort något liknande förut,
men coolt blev det!

- Wooho! Håller på att få tillbaka min fina hy igen! -


Freistunden...

Nu har jag freistunden, alltså håltimme. Hade två efter varandra, så jag har slagit hål på två timmar genom att rita. Resultatet blev uselt men skit samma... Sitter och kollar igenom bloggar och grejer på internet i biblan, så himla tråkigt...
Slipper idrotten idag, sköönt! Som jag nog nämnde igår så går det rykte om att vår gravida idrottslärare har svininfluensan, illa! Hoppas att jag inte får svininfluensan, jag har inte vaccinerat mig än!
Nä nu ska jag gå ner till de andra som har rast, min supertråkiga tyskalektion börjar snart, jippi!
Puss hej!

Geburtstag!

Idag hade "lillesyrran" Kristina födelsedag, grattis till 13-åringen! Igår var jag och inhandlade en massa par örhängen till bruden (hon ska snart ta hål i öronen) och idag ritade jag klart en teckning åt henne. Hon fick bilden jag ritade förut på Edward och Bella i Twiligt! Den var inte helt klar så jag gjorde lite finslip idag innan jag gav den till henne, den blev rätt bra ändå.



Idol

Jag har absolut ingen koll på Idol hemma i Sverige nu,
men jag har sett några videos och jag gillar denne grabb!
Någon som kan uppdatera mig lite om hur många som är kvar i idol nu?


Pooorn :D

Men vi gillar't, eller hur?



Gnällig tonåring...

Detta kommer låta otroligt bortskämt och ouppfostrat, men jag HATAR att inte ha pengar! Jag har jobbat och slitit arslet av mig i tre hela år på vandrarhemmet/hotellet som jag slutade med i somras. Jobbet gav verkligen resultat, för jag slapp nästan alltid oroa mig för pengabrist och jag slapp tigga pengar från käre mor och far. Dessutom lärde man sig ju också att ta ansvar. Jag saknar faktiskt jobbet! Jag vet inte om det finns några lediga småjobb här i Tyskland, jag hade gärna velat haft något litet att göra eftersom jag har så mycket fritid nu. Jag har hittat så sjukt mycket saker som jag vill köpa. Minns inte allt, men vissa av grejorna är:

- svarta high heels
- mjukisbrallor
- Svart fodralklänning från H&M
- hårfärg
- underkläder
- smycken
- nagellack
- puderfoundation


Kan inte låta bli!

Jag kan inte låta bli att skratta åt denna video som Erik visade mig för något år sen. Sjukt dåliga de är! Haha :D Fast jag skulle ju inte kunna göra det så mycket bättre eftersom jag inte kan spela såna instrument...




Extra Banane-Erdbeere

Hittade ett sött tuggummipaket inne i affärn som jag nog inte sett tidigare. Ska ta mig en liten tugga nu!

Före provsmak: Tar man bort plasten så luktar det sjukt mycket tuggummi! Tuggummit är ljusgult med röda prickar. Det kan vara farligt, men jag smakar....

Efter provsmak: Muuuuuums! Precis så gott som jag förväntat mig! :)




Für Kinder
Det är fan tur att man
fortfarande är barn

:D


Wochenende in Dinslaken

Nu har jag kommit hem från älskling och hans familj i Dinslaken. Det var kul att träffa hans familj för första gången, de var trevliga och roliga! Vi har vart och shoppat, haft lite wrestling-fight, chillat, sett på tv m.m. Jag ritade en tattoo på älsklingens lillasysters arm, den blev rätt tuff, men färgen smetades ut rätt lätt.
Jag blir bara mer och mer kär i min snygging! Kommer bli jobbigt när jag åker hem härifrån Deutschland... Aja, ska inte tänka på det mer nu! Det är 8 månader kvar innan jag sticker hem till Svea land igen!

Dinslaken

Hej allesammans! Snart sticker jag iväg med grabben min hem till hans familj som jag aldrig har träffat, eftersom de bor en timme härifrån Köln. Jag hoppas verkligen att kommunikationen kommer att gå bra trots min dåliga tyska... Önska mig lycka till! Jag uppdaterar igen på söndag!


Snabbis



Jag är supermegasnabb :D
Jag kunde tydligen inte kommentera en blogg,
eftersom jag var för snabb....(?)
Hade inte ens skrivit någon kommentar före den!


Familjeträff

Äntligen ska jag åka iväg till Duisburg för att träffa Max familj! Vi har snackat om att göra det i ca 3 veckor nu men det har kommit så mycket annat i vägen så det har inte blivit av, men nu så! Åker imorgon och kommer hem på söndag. Jag är lite pirrig, eftersom jag så gärna vill göra ett gott första intryck. Jag undrar hur det kommer att bli med kommunikationen, min tyska är ju lite pinsam men engelska vill man ju heller inte snacka. Men allt kommer nog att gå bra.
Det ska bli så härligt att få tillbringa en hel helg med myspysen, eftersom vi har så lite tid med varandra pga. hans cykling. Hääärligt! :)


What is looove?

What is love? Baby don't hurt me.... lala
Haha Erdkunde (geografi) idag var skit kul! Jag satt och retade gallfeber på min kära vän Jana genom att sjunga alla kärlekssånger jag kunde komma på. När jag kom till låten "What is love? Baby don't hurt me..." så kunde vi inte hålla oss för skratt. Vi båda började asgarva och alla undrade varför. Haha fy satan så kul det var!
Och det var inte det enda roliga som hände, jag "råkade" trycka upp tuttarna precis när Markus kollade åt mitt håll (har ingen aning om varför). Satan va vi garvade!
Ibland gör man lite spontana grejer... ^^

Karneval i Köln!

Ikväll började karneval i Köln. Satan så kul det var att se så mycket folk utklädda! Men denna kväll var bara uppvärmningen, i februari kommer sex-dagar-på-rad-firandet! Då jäklar kommer det att bli drag i hela staden!! Jag åkte till stan och träffade lite kompisar och traskade runt lite. Vi lyssnade på live-musik och glodde på folk med roliga kostymer.
Nu är jag så satans trött, vill bara sooooova!
God natt!


Har aldrig traskat omkring i så mycket skräp förut!
Helt sjukt mycket överallt, speciellt vid Heumarkt, där vi höll till mest.
Det fanns inte en enda liten yta som man kunde sätta foten på utan att höra glassplitter.


Handboll

Åh vad jag tycker om mitt handbollslag! De är alltid så gulliga, roliga och mysiga! Kramgoa och allt! Ikväll var det väldigt kul på träningen, fast också väldigt komplicerade och svåra övningar ett tag.
Jag är lyckligt lottad som får göra utbytesår, det är inte alla som får den chansen!

Max<3

Ich liebe dich darling. Ich weiss dass mein Deutsch ist schlecht, aber ich versuche...
Ich bin so glücklich mit dich. Jeden Abend mit dir ist toll. Ich mag deine Küsse und dein Lächeln so!
Schlaf gut, schatz
<3

lilltysken

Vi diskuterade något vid matbordet idag efter lunchen och kom fram till ordet Fettsack (fetto/tjockis på svenska). Jag råkade tyvärr säga att man kan säga "tjockis" på svenska och lillgrabben, som värdmamman tar hand om på eftermiddagarna (ca 10 bast), råkade höra det. Nu vägrar han att sluta säga det, jippi!

Fars dag!

Idag förlorade vi handbollsmatchen, så typiskt! Det var min andra handbollsmatch någonsin, och jag fick spela ca 20 min. Det räckte för min del eftersom knät gör så ont. Fattar inte varför det ska hålla på och krångla och göra ont hela tiden, jag hatar det!
På kvällen ringde jag hem till familjen hemma i Sverige och snackade och grattade farsgubben på fars dag. Jag har inte snackat med dem på flera veckor och jag saknar dem så otroligt mycket. Jag ringde också min bästa vän Agnes. Vi snackade en stund och det var underbart att få prata med henne igen! Jag saknar henne så satans mycket. Hon är liksom en trygghet, hon finns alltid där för mig, men nu har jag varit ifrån henne i snart hela tre månader! Om 8 månader får jag se henne igen, jippi!
Jag passade på nu ikväll att göra pliktverkets test inför lumpen. Det var ett väldigt enkelt test, men vi får se om jag gör lumpen eller inte. Har ingen aning om hur det skulle vara! Hoppas att det inte är alltför påfrestande...
Nu måste jag sova, imorgon är det skola sen ska jag träffa älsko :)
Gute Nacht!

Museen Nacht i Köln!

Ikväll drog jag till stan och gick på Museen Nacht med Jana. Det var superkul! Såg målningar från Picasso, Van Gogh, min personliga favorit Salvador Dalí m.fl. Jag fann så mycket inspiration, nu vill jag också måla! Vi gick omkring och babblade på som vanligt, det är sjukt hur mycket vi har att snacka om! Vi kan snacka i flera timmar men ändå fortfarande ha mer att snacka om när vi ska lämna varandra, vilket egentligen bra, för det tyder på att vi kommer ses igen!
Jag fick se en originalmålning från Salvador Dalí, jag blev så glad! Den var inte en av de mest populära, men den var underbar. Nästa gång jag kommer till Museum Ludwig, där vi var, så ska jag sätta mig framför tavlan igen och bara glo i flera timmar.
När vi gick omkring i museena så tänkte jag efter så mycket på mina egna konstnärliga talanger, eller om man nu kan kalla det så... Jag har ingen aning om vad jag tycker om mitt ritande. Jag börjar bli så less på det, för det känns som om resultaten inte gör någon nytta någonstans. Ingen som vill ha teckningarna jag ritar, så jag stoppar undan dem i en låda och där får de ligga och skräpa. Ska jag sluta rita? Ska jag slänga teckningarna i papperskorgen? Vad fan ska jag göra!?!?


Salah<3



Om det finns någon grymmare dansare än Salah, så måste det bevisas. Han är så satans grym! Jag är helt omöjlig när det gäller såna där mooves. En termin på Popping, sen gav jag upp!


Körperwelten!

På torsdag nästa vecka kommer det att hållas en (enligt mig) sjukt ovanlig utställning i Köln. Det är konserverade människokroppar som ställs ut så att allmänheten kan se hur kroppen är uppbyggd i minsta detalj. Rätt läskigt med tanke på att de kropparna förut var levande människor... De är alltså lik! Men samtidigt är det så intressant att få se hur allting ser ut på riktigt. I skolan får man ju se plastskelett och plastdockor med muskler som man kan plocka av och på, men det är ju inte alls samma sak. På denna utställning så får man se människorna i olika lägen. En kropp sitter t.ex. vid ett bord medan en annan hoppar höjdhopp.
Jag är ganska säker på att jag vill besöka denna utställning, trots att det samtidigt känns lite läskigt med tanke på att kropparna är riktiga lik! Jag har aldrig någonsin sett ett människolik förut (förutom gamla skelett på Wasamuséet i Stockholm och liknande).
Det står på utställningens hemsida att 10.000 människor, varav 8.000 Tyskar, har registrerat sig för att bli "plastinerade" (bli utställningsexemplar) efter döden. Det är otroligt att så många människor vill stå på dessa utställningar!
Om jag missar denna chans så kommer det nog dröja flera år innan chansen kommer igen, eftersom denna utställning hålls så sällan. Många människor är skeptiska till detta, många tycker att det är fel medan andra tycker det är fascinerande. Jag tycker att det är väldigt intressant hur kroppen är uppbyggd, hur minsta lilla kroppsdel hänger ihop med resten. Men det mest intressanta med människan är nog hur hjärnan fungerar. Hur folk reagerar och resonerar i olika situationer m.m.
Jag tror nog att jag går på denna utställning! Hur farligt kan det egentligen vara? Det värsta som kan hända är väl att man får mardrömmar om skinnflådda människor i ett par dagar. Det skulle ju liksom aldrig hända att liken på utställningen attackerar en och äter upp en...
Så följ bloggen nästa vecka, för då smäller det!



Haha tuff bild
:D


Utekväll

Jag kom precis hem från ännu en utekväll med tjejorna. Vi hängde lite vid Phoenix och drog sen och käkade pommes och kebab. Mums! Någon äcklig pedofil sökte vår kontakt innan vi skulle traska iväg till tåget, äckligt! Vi gick med snabba steg iväg ifrån honom och lyckades komma undan med tåget, uuuusch!
Det blev många bilder ikväll, men jag kan inte ladda upp dem än, eftersom jag inte har någon kabel till kameran. Får nog låna Martinas imorgon! Men en bild har jag i alla fall, visar nedanför! Det blev röda läppar ikväll. Och vad sägs det om röda läppar? Jo, att röda läppar ska man kyssa! Och jag fick några pussar av flickorna faktiskt :)
Nu blir det sängdags i alla fall, sov sött allesammans!


För mycket fritid

 

Lite kladd i skolpapper.
Jag har alldeles för mycket fritid!
Freistunden...


Favoriter

Härlig dag! Allt kändes bra idag, så himla skönt! Skolan varade mellan 8.00 och 13.25 och när jag kom hem så kom älskling över och kollade lite på film med mig. Vi såg "Unsere erde" (handlar om djur i världen), vet inte riktigt varför han ville att vi skulle se den, men sjukt kul var den! Jag fick en del skrattattacker när djuren gjorde lite dumma saker, som t.ex. en fågel som gjorde sin parningsdans inför en hona, satan va kul det såg ut!
Sen åkte vi tillsammans och mötte upp Jana vid Friesenplatz. Max åkte hem och Jana & jag gick omkring i hela stan och pratade, riktigt mys! Vi gick bl.a. över bron vid Kölner Dom till andra sidan av Rhien och bort till nästa bro och tillbaka till Dom-sidan. Vi traskade igenom hela stan och fortsatte åt det håll som det passade. Vi hann snacka om så himla mycket, men ändå så räckte inte tiden till för att få allting sagt.
Vi åkte hem till Jana och jag fick träffa hennes föräldrar för första gången. De var väldigt trevliga! De bjöd på mat och babblade på om allt möjligt. De hade en übermysig hund, Emelie, som såg ut som en isbjörn! Megastor italiensk hund med bamsepäls, myyys! Deras lägenhet var otroligt speciell och stället där matbordet står ser ut som en djungel. Inredningen var otroligt speciell, vet inte om jag sett något liknande förr! Jag tror att ingenting var IKEA, vilket annars är poppis.
Jag och Jana kollade lite på "popstars" på tv och snackade massor. Jag undrar om vi någonsin kommer få slut på ord.... Jag fick sedan skjuts hem av Jana och hennes mamma, det var snällt! :)
Imorgon ska vi åka med geografiklassen till ett universitet eller något sånt, vet inte riktigt. Hoppas att det blir kul! Nu måste jag i alla fall sova.
God natt allesammans! :)



Kölner Dom & Rhien
<3


Soft dag

Skola med två håltimmar och idrott i slutet, gööött! Laura delade med sig av en supergod bakelse under håltimmen och jag har bestämt mig för att köpa en egen sådan imorgon. Det var någon slags croissant med nougatöverdrag, MUMS! Vi lirade volleyboll på idrotten och armarna sved utav helsike, men sånt får man ta! Efter skolan blev det mestadels slapp som vanligt. Målade naglarna lite snyggt, det blev rött med svarta prickar, as ballt! Hade tänkt gå ut och jogga lite idag, men det började regna och var kallt, så det blev lite styrketräning inomhus istället. Jag är så himla lat! Jag har bara handbollen 2 ggr/v, det är inte tillräckligt för mig eftersom jag har ett enormt sug efter sötsaker dag in och dag ut! Som jag sagt så många gånger förr: JAG MÅSTE SKÄRPA MIG! Inga mer ursäkter för att skippa träning...
Nä nu ska jag sova, inge bra att sitta här och babbla på!
Ha det gött allesammans!


Exchange student!

Har precis skapat en ny grupp på Facebook som heter Exchange student. Jag hoppas att den kan göra succé! Jag hade från början bara tänkt gå med i en liknande grupp, men jag hittade ingen bra, så jag skapade istället en egen och hoppas nu att folk kommer att gilla denna. Kolla in den! Och värva gärna folk ni vet som är på utbytesår just nu, det vore skit kul att snacka med lite andra som också är utomlands just nu och pluggar!
Ha det gött!

Skön dag

Idag blev det en slapp dag i skolan. Jag gick 8.00-13.25 med två håltimmar, skönt! Jag och Martha tog en sväng till Lidl och handlade choklad. På vägen dit skrämde en vit katt livet ur mig, jag skrek som en fjolla! Haha ^^
Jag kommer bli tjock om jag inte börjar sporta mer. ÄLSKAR ju choklad och annat sött! Ikväll blir det i alla fall handbollsträning, skönt! Nu innan träningen ska jag slappa och kanske se på film.
Tschüss!

telefonieren

Nu ska jag snacka lite i telefon med Max sen ska jag sova. Är så himla trött! Pallar inte skriva något mer här i bloggen ikväll.
Ha en underbar måndagskväll, god natt!

Jag gillar't!

  • David Guetta
  • Chocomel
  • Starbucks
  • Hösten
  • Älskling
  • Twilight
  • Kan Dee

    <3

Overkligt

Åh, jag bara ÄLSKAR sånt som är overkligt! Änglar, féer, demoner, aliens m.m. Älskar filmer som t.ex. Twilight och Sagan om ringen. Denna film måste jag se när den kommer på bio, verkar sjukt cool! :D


Restaurang

Ikväll blev det fin restaurang med älskling! Riktigt myspys! Det regnade rätt rejält så vi tröck ihop oss under mitt lilla halvtrasiga paraply och gick och sjöng en massa sånger och flummade på vägen hem till honom efter middagen.
Som jag sa förut så var jag helt säker på att jag INTE skulle skaffa pojkvän här nere i Tyskland, men så gick det inte riktigt som planerat.
Jag är förälskad! <3


<3


Trädgårdsarbete

Jag vaknade upp idag vid 11, åt frukost, surfade lite på internet och drog sedan ut i trädgården för att kratta löv. Det var riktigt härligt, man får en så skön känsla efteråt när det är färdigt! Medan jag och Kristina krattade löv så sprang Luna omkring och nosade och grävde i varje hål i marken där små underjordiska djur bor. Vi hittade en skinnflådd fågel som låg död på marken, jag antar att det var Luna som rensat den på fjädrar..... Hemskt!
Efter lunchen åkte jag, Gabi och Kristina iväg till en trädgårdsaffär. De hade otroligt mycket julsaker! Jag köpte två små söta saker som jag ska ge till två vänner hemma i Sverige. Kan inte säga vad det är eftersom de kanske läser detta inlägg!
Max ringde precis och frågade om jag ska med och äta på restaurang, måste fråga Gabi först om det är okej. Får se sen hur det blir!
Hej svejs!


Godis!

Nu kommer ännu ett inlägg om mitt godis-tjat. Ge mig godis!!!! Jag går omkring och är så himla sugen hela tiden. Just nu skulle nästan vilket godis som helst passa, men helst av allt så tror jag nog mjölkchoklad skulle vara bäst. Ostbågar saknar jag verkligen, har inte ätit det på sjukt länge, vet inte ens om det finns i Tyskland.


Ge mig nu!


Ingen halloween..

Nej ikväll blev det inget halloweenfirande. Jag orkade inte gå ut eftersom det var lite brist på sällskap, plus att jag inte hade något att klä ut mig till och maskeradshopen var stängd idag. Så jag drog ner på stan med lille Max, tog en kort sväng genom några butiker, och tog sedan med mig pojken hem så han fick träffa min värdfamilj. Gabi tyckte att han var väldigt trevlig och pratglad, vilket gjorde mig glad! Jag har inte hört än vad de andra tyckte, men jag hoppas de tyckte bra om honom!
Vi lagade pasta carbonara som blev supergod och gick sen upp på mitt rum. Jag visade massvis av bilder på min riktiga familj och vänner hemma i Sverige. Saknar dem så mycket!
Jag har varit här i 2,5 månad nu, men det känns som minst 5 månader....
I miss Sweden!

RSS 2.0