dålig uppdatering..

Nu har jag inte skrivit något sen i torsdags, så det är dags att skriva av mig lite.
I fredags var det handbollsträning och senare på kvällen var jag med Martina och hennes kompisar.
Lördagen spenderades i stan med Gabi och Martina. Jag köpte skor och strumpor och de köpte presenter till Ulrich (han fyller år i helgen). Jag vill också köpa en liten present, men jag har ingen aning alls om vad jag ska köpa!
Sen på söndagen så spelade jag min livs första handbollsmatch. Jag spelade inte länge, men en liten stund i alla fall. Jag gjorde tyvärr inget mål, det får bli nästa gång! Både söndags- och måndagskvällen spenderades med Max. Han är superrolig och trevlig!
Ikväll var en av de mest svettiga handbollsträningarna hittills, sjukt jobbigt men kul!
Nu måste jag sova lite, god natt alla där hemma!

Skola och spagetti carbonara

Jag saknar Fyrisskolan litegrann. Där kan man t.ex. sitta i lugn och ro i sin korridor utan att se och höra massor av småbarn springa omkring och skrika. Barnen på montessori är helt galna, jag skojar inte! De kastar grejer, skriker och springer nästan i ens mat när man äter lunchmacka i sk. "atrium".
Lite onödig info: Jag har bara ett par kronor kvar på mobilen, sjukt dyrt att sms:a med min mobiloperatör, måste byta....
Jag träffade cykelmästar'n Max idag igen. Vi tog en promenad till chokladmuséet och kollade öppettiderna, vi ska nog dit någon gång! Det var stängt idag. Vi gick in i Kölner Dom och lyssnade på någon cermoni som var igång. Det är så fint där inne! Vi avslutade kvällen med pasta carbonara på något snabbmatskök, supergott!
Max är en så sjukt fin och rolig grabb, tycker om honom väldigt mycket!
Ciao!

Försova sig - icke bra!

Imorse försov jag mig igen! Fattar inte hur jag kan glömma att sätta igång alarmet! Det var nog ingen större fara i alla fall eftersom jag hade matte (fattar fortfarande knappt på lektionerna) och sen fyra håltimmar.
Vi hade idrott som sista lektion. Vissa av grabbarna där var helt vilda när vi gjorde någon lek då man skulle kasta en amerikansk fotboll inom sitt lag. Speciellt en som jag inte vet namnet på, det såg ut som om han ville mörda någon!!!....
När jag kom hem så satte jag återigen igång att bekämpa mina finnar, de vill aldrig försvinna... Tog ansiktsmask både igår och idag, hoppas att det blir bättre snart!
Pratade nyss en lång stund med Max i telefonen. Han är jättesöt och det är roligt att höra honom prata tyska med André i bakgrunden. Han har lika konstig humor som jag och vi skrattar åt allt möjligt. Imorgon har vi dejt nummer två, hoppas att den blir lika bra som den förra - om inte bättre!
Längtar tills imorgon! :)


"Halvsvensken"
 http://www.max-stahr.de


Sovmorgon

Oj oj! Idag sov jag lite längre än vad jag borde... Men när jag vaknade sa kunde jag lika bra somna om eftersom jag skulle ha haltimme i flera timmar om jag akte till skolan direkt. Sa jag sov tre timmar till och drog sen iväg. Men när jag kom till skolan sa skulle tyskarna ha prov, sa jag har tva haltimmar nu - IGEN!... boring...
Jag snackade i en timme med Max i telefonen igar. Han är ruskigt söt! Längtar tills imorgon, da ska vi ses igen! :)

Underbar kväll!

Skolan idag var av roligare än vanligt. Jag vet riktigt inte varför, men det kan kanske bero på att jag förstår så mycket nu av tyskan!
På kvällen åkte jag in till stan och träffade den där tyska cykelmästaren som jag skrev om i förra inlägget. Vi tog en låååång promenad i en park och sedan längs Rhien. Han är väldigt rolig och snäll! Så vi hade superkul och skrattade massor! Måste bara säga att han är supersöt!
Jag har inte så värst mycket mer att säga om denna dag. Puss och kram till mina nära och kära där hemma!


Max


Mitt första tyska party!

Igår var jag på mitt första party här i Tyskland. Det var väldigt kul och sjukt svettigt! Man behövde inte ens röra sig för att bli dyngblöt av svett! Jag var där med Jana och Betti. Jag och Jana raggade upp två killar, som nu ville vara med oss ikväll. Men jag känner för att stanna hemma och ta det lugnt och Jana skulle på födelsedagsfest ikväll. Jag ska färga håret och pyssla lite här hemma, orkar som sagt inte dra iväg.
Mitt tyska ragg är en snygging kallad Max. Hans engelska är inte den bästa, men huvudsaken är att man förstår honom. Han är tävlingscyklist, lite tufft! Jag vet inte vad han tycker om att jag lägger upp bild på honom, men... en liten borde väl inte skada!
Idag blev det lite shopping i Chorweilers centrum. Hårtoning och annat fick jag med mig hem och jag ska snart sätta igång toningen, det blir chokladbrun (som vanligt). Jag ska i framtiden skippa permanent färg, eftersom jag hatar den fula utväxten som kommer efter ett tag, plus att jag vill ha tillbaka min naturliga hårfärg.
Jag drog sen iväg på handbollsmatch som mitt lag spelade. När jag kom dit fick jag reda på att jag fått mitt spelar-leg. nu, så jag får spela match nu!! Jippi! Det verkar som om min tränare litar på mig och mitt spelande, för han vill att jag ska spela match. Hade jag vetat tidigare att mitt spelar-leg. var klart så kunde jag ha spelat idag.


 


händelsefattigt

Gårdagen var inge märkvärdig så jag skrev inte dagbok.
Idag var skolan som vanligt. Lektioner, håltimmar, lektion och sen slut. Jenny ifrån handbollslaget kom över en stund och såg "Kein Ohr hasen" med mig, den var jättebra! Vi snackade en lång stund efteråt innan hon cyklade hem. Imorgon är det handboll igen och jag ser fram emot det! Det är så himla kul att träna!
God natt!

Austrailia

Det var sjukt länge sen jag var riktigt kär och fick kärleken besvarad.
Det är nästan så att jag glömt bort hur det känns...
Såg Austrailia idag, det såg så mysigt ut med all romantik!
En dag är det min tur att hitta en vacker pojke som förgyller mitt liv!


Palla...

Skolan idag var inte så värst märkvärdig. En kille i skolan är jobbig och kommenterar alltid hur jag ser ut eller det jag gör. Han försöker nog få det att låta som skämt, men i längden har det inte alls varit någe kul! Idag när han såg mitt skolfoto så sa han att jag såg bättre ut på bilden än i verkligheten och att min hy är finnig och blank. Och så sa han att ögat som jag ritade på konstlektionen var dåligt ritat. Jag tror inte att han var seriös med allt dumt han sa, men det är ju inga roliga skämt, inte på sättet han säger det! Jag undrar vad det är han egentligen vill... Jag vet än så länge ingen som gillar sättet han håller på mot alla. Meningen med mitt utbytesår är att jag ska ha kul, vilket jag INTE har i närheten av den killen. Så från och med nu ska jag ignorera personer som honom!
Jag kom hem tidigt från skolan idag. Fram till handbollsträningen har jag inte pysslat med så värst mycket. Träningen idag var lika rolig som alla andra träningar, eller... till och med bättre! Helmut (tränaren) sa att jag börjar bli bätte, vilket känns jättekul! Och den andra tränaren sa att jag gjorde bra ifrån mig på vårt "spelar-status-test" eller vad man nu ska kalla den. Vi skulle t.ex. hoppa så långt som möjligt utan att ta sats, jag var en av de som hoppade längst! Det känns såklart jättebra! Nu gäller det bara att lära sig spelet lite bättre, så kan jag spela match! Jag lämnade in min spelaranmälning idag, så snart får jag spela match!
Ha det gött där hemma, kramar!

 


Idag exakt en månad!

Idag är det exakt en månad sen jag kom ner hit till Tyskland!
Idag använde jag min håltimme till att sitta i biblan och skriva tyskaglosor! Det blev en hel del och jag hoppas att det lönar sig med tiden att göra dessa glosor!
Det känns så kul när det går bättre att snacka tyska! Jag har lessnat på engelskan nu. Med vissa känns det jättebra att snacka tyska, men med andra känns det lite osäkert. Med mina bästa vänner så går det bra att snacka tyska. Det känns tryggt och det känns som om de har förståelse för hur svårt det är. Det känns väldigt jobbigt att försöka slänga ihop en mening när man ska prata med någon man inte känner så bra, som väntar på att man ska få ur sig det man vill få sagt.
Jag spelade Wii Fit idag, det funkade ju hur bra som helst! Jag blev svettig och fick byta om till sportkläder för att fortsätta! Haha!
Matthias klarade körkortet idag! Han ringde hem vid 15-tiden för att meddela Gabi. Han var på väldigt bra humör efter det, vilket var kul!
Jag har börjat rita en ny teckning nu med blyerts, ska fylla i den sen med kolpenna, det kommer bli så snyggt!
Hoppas ni hemma i Sverige har det bra!
Puss och kram!


slappardag

Idag har jag inte ens satt en fot utanför huset. Jag hade helt enkelt ingen lust att göra något speciellt idag så det blev en slappardag. Jag har virkat klart mössan, spelat Wii, städat rummet och övat tyskaglosor.
Det har duggregnat till och från hela dagen, men ingen större regnskur.
Min tyska förbättras smått för varje dag och i nuläget pratar jag bara lite tyska. Det är lättare att skriva på tyska än att prata, för då får man mer tid till att tänka och kan sätta ihop meningarna lite bättre. På msn skriver jag alltid på tyska till vännerna här nere, det är väldigt bra för de hjälper mig och rättar ofta när jag skriver fel, vilket gör att jag lär mig att skriva rätt.
Nu ska jag sova, god natt!

Handbollsmatch & BBQ

Igår efter skolan sov jag en stund innan vi hade handbollsträning. Jag var så himla trött och det var så skönt att sova! Träningen var rolig som vanligt, men jag hoppas att jag snart lär mig de där "tre stegen"... Jag vill såklart kunna spela lika snyggt som de duktiga tjejerna! Som tur är jag inte sämst ändå!
På kvällen var jag med Rike och Jana och satt och snackade, det var kul!
Idag var jag och såg mitt handbollslag spela match, andra matchen av denna säsong, och de vann! De vann endast en match förra säsongen, så de var superglada över vinsten!
Efteråt hade vi BBQ hemma hos vår tränare Helmut. Det var kul, trots att endast 5 personer ville spela kubb. Vi spelade flera omgångar och de som spelade verkade tycka att det var kul!
När jag kom hem så satte jag mig i soffan och virkade mer på min mössa. Den blir så fin så! Nästan hela familjen satt och såg på tv, förutom Martina och Matthias (han kom och gick då och då).


Kan inte hålla mig för skratt!


Håltimmar överallt

Tjopp! Idag blev det tre lektioner med håltimmar mellan varje. Håltimmarna spenderades lite på cafe, Mc Donald's, lite bokläsande m.m. Dumma Firat knockade mig i bakhuvudet idag, fattar inte varför! Vad vill han egentligen? Pallar inte...
Idag kom paketet hem, som jag och Gabi beställde för några dagar sen. Det innehöll papperspennor för skuggning, kolpennor, och knådsuddgummi plus Gabis saker! Äntligen kunde jag fortsätta med min Twilightbild! Jag har kommit en bit på vägen, men det är en del som måste fixas.
Imorgon blir det skola, träning och sen party med Jana och hennes kompis! :)



Den är inte klar än, får se om jag orkar göra klart den någon gång i framtiden.
Bellas ansikte ser helt snett ut och jag kan inte riktigt få till Edwards riktiga ansiktsuttryck,
att jag aldrig lyckas göra perfekt och bli 100% nöjd...
Fast det är kanske meningen?


Håltimmar och svett i parken

Idag hade jag först matte (som jag inte fattade något av, som vanligt) och sedan fyra håltimmar på rad. Jag åkte hem en stund och tog det lugnt, fördrev tiden. Vi hade idrott för första gången idag. Det var varmt ute och vi skulle springa i parken brevid skolan, jippi! Det var sjukt utmattande! Martha var sjuk så det blev ingen virknings-/stickningskurs idag. Jag får lära henne det någon annan dag!
På kvällen ringde jag hem till päronen i Sverige. De verkar överleva där hemma, som tur är!
Gabi hjälper mig så gott hon kan med tyskan och jag lär mig mer och mer! Jag ska skärpa till mig nu och börja snacka ännu mer. Jag hoppas att jag snart lär mig flytande!
Kramar från Tyskland hem till alla svenskar där hemma!

Håltimmar och svett i parken

Idag hade jag först matte (som jag inte fattade något av, som vanligt) och sedan fyra håltimmar på rad. Jag åkte hem en stund och tog det lugnt, fördrev tiden. Vi hade idrott för första gången idag. Det var varmt ute och vi skulle springa i parken brevid skolan, jippi! Det var sjukt utmattande! Martha var sjuk så det blev ingen virknings-/stickningskurs idag. Jag får lära henne det någon annan dag!
På kvällen ringde jag hem till päronen i Sverige. De verkar överleva där hemma, som tur är!
Gabi hjälper mig så gott hon kan med tyskan och jag lär mig mer och mer! Jag ska skärpa till mig nu och börja snacka ännu mer. Jag hoppas att jag snart lär mig flytande!
Kramar från Tyskland hem till alla svenskar där hemma!

Fyra håltimmar

Sitter hemma nu på min superlånga rast, har rast 9.45-13-35! Haha löjligt! Ska snart tillbaka för att gå de två sista lektionerna sen åka hem igen.
Sitter och kollar igenom lite bloggar och andra hemsidor samt lyssnar på min nya favoritlåt Cassandra Steen feat. Adel Tawin - Stadt. Den är sjukt bra!


Ich bau ne Stadt für dich
Aus Glas und Gold und Stein
Und jede Straße die hinausführt
Führt auch wieder rein
Ich bau eine Stadt für dich - und für mich
<3


Partytaxin

Jag fick åka med partytaxin till och från träningen idag, detta var en av låtarna vi lyssnade på. Gillar den!


Handboll :D

Kort skoldag idag och sen handboll, jippi! Det blir roligare för varje träning, eftersom jag snackar mer och mer med de andra, det är kul! På lördag är det BBQ med laget, det kommer bli roligt!
Jag har inte så mycket mer att säga om denna dag. Imorgon efter skolan ska jag vara med Martha, jag ska lära henne att virka eller sticka (som jag tidigare nämnt).
Jag har börjat snacka pyttelite tyska nu. Kan egentligen mer, jag är bara feg...
Ciao!


KÖLN såklart!

Tre håltimmar

Man kan ju bli lite less ibland! Jag hade först tre lååångtråkiga lektioner då jag skulle sitta och lyssna på presentationer som jag inte fattade något alls på, sen hade jag tre långa håltimmar innan sista lektionen. Sen när jag väl fördrivit tiden i tre håltimmar och är på väg till sista lektionen så möter jag klasskompisarna som säger att vi inte ens hade någon lektion! Jag blev lite smått irriterad eftersom läraren som vi skulle ha, hade sagt en timme innan att vi skulle ha lektion!
Aja, sånt händer. Skönt i alla fall att vi slapp lektionen!
Jag, Gabi och Martina var nyss i Dormagen för att se Martina spela match. De förlorade mot ett amerikansk lag som (enligt mig) inte spelade så schysst! I slutet var nästan alla tjuriga och det var inte alls kul att se på. Imorgon har jag handbollsträning igen, det kommer bli kul!
Jag måste nog gå och duscha lite nu, mitt hår är kaos.
Tschüss!


Slappardag

Jag vaknade upp vid 12.30 idag, vilket är ovanligt för mig! Jag hade ingen ork att hitta på något idag, så jag fixade lite med bilder, snackade på msn och minglade runt lite i huset m.m.
På kvällen satte jag igång och virkade en mössa! Jag kom rätt långt och den kommer nog bli rätt bra. Imorgon ska jag kanske lära Martha att sticka eller virka.
Nu måste jag sova, eller... Försöka i alla fall! Jag gick till sängs sent igår (tidigt imorse, 02.00), så risken finns ju att jag kommer ha svårt att somna.
Gute Nacht!


Vi går mot kallare tider...



dagens kommentar av Linus:
eller så bara blundar jag, vispar runt med musen lite, och klickar!?!?


Bröllop igår!

Igår drog vi iväg på bröllop, det var jättekul! Det var dock lite tråkigt att man inte förstod så mycket av vad som sades i kyrkan, så det blev lite smått långtråkigt. Det verkade som om mannen som spelade orgel tyckte om att spela! Han spelade väldigt länge både före och efter varje sång. Det tog ibland flera minuter innan sången började, efter att han hade börjat spela. Med min humor så kan man inte låta bli att skratta lite åt det, så jag stod där vid bänken och fnissade lite för mig själv!
Efteråt började det regna och vi gick in i någon fikasal en stund och minglade lite innan vi drog iväg till festlokalen. Där bjöds det på mat, tal och dans. Alla fick en liten ruta på en tavla att måla på, som minne för bröllopet. Det tyckte jag var en rolig idé!
Jag och resten av familjen släppte loss på dansgolvet och hade superkul! Vi kom inte hem förän 02.00 och Martina skulle ha match morgonen därpå, stackars!

Äntligen!

Min räddning har kommit! Jag fick precis paketet som mamma skickade hemifrån Sverige! Tack mamma! Det innehöll min lila jacka som jag glömde hemma, hudkrämer, två tidningar, present till Martina, Ahlgrens bilar och min miniräknare. Yeeees!


Handboll och 27 Dresses

Slappdag fram till 13-tiden. Inget svenskt paket på posten idag heller, får alltså lov att vänta till nästa vecka.. Suck! Behöver ju de där sakerna snart!
Matthias drog iväg med klassen till Istanbul idag, vet inte riktigt vad de ska göra men jag hoppas att de får en rolig vecka!
Jag drog till stan på eftermiddagen och köpte en ansiktsmask - äntligen! Min hy.. Jag fattar inte riktigt vad det är för fel med den! Sen jag kom ner hit till Tyskland så har tusentals små finnar ploppat upp! Det slutar aldrig, det kommer bara fler och fler! Jag hoppas nu att denna mask kan hjälpa, åtminstone lite.
Handbollsträning nummer två var ikväll. Vi drog igång träningen med ett gympass och avslutade med att spela match mot smågrabbarna som också hade träning. Det gick lite bättre att fånga bollen denna gång.
Kvällen avslutades med att se 27 dresses, den var väldigt bra! Imorgon blir det tyskt bröllop, det kommer bli riktigt kul! :)
Gute Nacht!

tjuvkik på projekt

Håller på att rita av Bella och Edward från Twilight. Såhär långt har jag hittills kommit! Den ser lite knas ut, hoppas att det går att rätta till på ett snyggt sätt. Den är alltså INTE klar än, det är därför den ser ut som den gör :)


Sovmorgon och Twilight

Det blev en oplanerad sovmorgon imorse! Jag hade totalt glömt bort att ställa väckarklockan igår, så jag vaknade upp 9.00 istället för 6.00! Tur i oturen så var det ändå en slappar-skoldag idag och jag skulle inte göra någonting på lektionerna eftersom jag inte kunde göra uppgifterna (allt var på komplicerad tyska). Så jag lät bli att åka till skolan, hade jag åkt dit så skulle jag suttit och glott i väggen i tre timmar...
Jag satt istället hemma och såg Twilight och åkte senare till en skola som har tyskakurser. Jag fick skriva något test för att se vilken kurs jag skulle passa in på. Helt värdelös var jag inte på tyska, så jag skulle kunna gå nivå 2 om jag vill. Frågan är nu bara om jag vill gå den tyskakursen. Det kostade 192 euro för tre månader (2 ggr/v), vilket jag tycker låter dyrt! Jag ska nog försöka plugga på egen hand, det är lite billigare!
Innan jag åkte hem så drog jag till Chorweiler och handlade lite nödvändiga småsaker. Choklad går för tillfället under rubriken "nödvändigheter" eftersom jag tränat de senaste dagarna, inte käkat så mycket sötsaker sen jag kom hit till Tyskland och är supersugen! :)
Jag håller just nu på att rita en bild på Edward och Bella i Twilight, den kanske kan bli lyckad!


Köpte läppbalsam med jordgubbssmak


Ritat

Det här ritade jag idag i skolan




Långtråkig skoldag och jogging

Idag hade klassen ungefär samma uppgifter som igår, att lära sig jobba på olika sätt. Och eftersom uppgifterna innehöll textläsning, och alla texter var på tyska, så kunde jag inte göra så mycket. Så jag fick sitta och rita - hela skoldagen! Usch så långtråkigt... Imorgon har vi ungefär samma uppgifter, så då får jag väl ta och hitta på något själv. Läraren vi har under dessa dagar är min favoritlärare Herr Günthner och hans enda idéer var att jag kunde läsa en bok, rita eller gå till biblioteket. Inte så kul att göra något av alternativen i FEM TIMMAR...
Så vi får se vad jag hittar på imorgon. Hittills har jag ritat lite fina bilder igår och idag under dessa lektioner.
Jag lyckades ta mig ut och springa idag igen - jättestolt! Jag hade redan träningsvärk från gårdagens handbollslirande, så vad gör det då att få lite mer värk? :)
Jag höll igång en halvtimme plus 2x5 min stretching. Mitt knä värkte som satan när jag satt 90 grader mot ett fotbollsmål, jag hatar det! Jag har blivit bättre på att göra mina knä-övningar och hoppas på resultat snart! Det har bara blivit lite bättre.
Nu sitter jag i myskläder och njuter av latheten. Snart ska jag och pappa Ulrich äta pizza, mums! :)

 

Idag var det slappardag i skolan så jag tog chinos, linne, sjal och kofta. Det fick duga!
Efter skolan hade jag inget att göra, så jag provade klänning till mina nya 8,5-centimetersdojor! Det är mina första skor med hög klack! Har aldrig tidigare vågat köpa såna pga. min längd.

Första handbollsträningen avklarad!

Jag kom precis hem från handbollsträningen och är superhungrig! Laget verkar helt okej och jag har lärt känna en tjej som heter Jenny, jättetrevlig!
Det var svårare än vad jag trodde att spela handboll! I skolan spelar man ju inte så seriöst så där är det lättare.
Efter träningen hade de ett långt samtal om att tränaren inte var rättvis mot alla i laget. Jag fattade inte mycket av vad som sades, jag satt bara och var hungrig och tänkte på mat.
Jag åkte tåg med Jenny hem från träningen och vi gick från 12:ans hållplats, vilket är en liten promenad.
Skönt att man har lärt känna åtminstone en person i laget!
Nu måste jag ner och fixa morgondagens lunchlåda, äta och sen sova.
God natt!

Slappdag

Det blir bara roligare och roligare för varje dag som går! Alla är så trevliga och roliga! Idag hade vi 11:or ingen riktig skoldag utan hade något arbete med presentationer m.m. Jag kunde inte göra något av det där så jag fick rita istället. Vi satt i samma klassrum från 8.00 till 13.00! Jag förstår lite mer nu när folk pratar tyska, det är skönt! Och jag har sagt till kompisarna att de ska prata tyska så mycket som möjligt med mig.
Ikväll ska jag på min första handbollsträning, det kommer bli så kul! Hoppas att man får åka bil både dit och hem, eftersom det spöregnar!
Bilderna nedanför är de som jag ritade idag!


RSS 2.0