Stress...

Usch så stressad jag är idag, har så sjukt mycket att göra! Var ute och joggade en runda imorse, har städat rummet, packat, skrivit vykort och gjort en massa andra småsaker som måste göras innan jag sticker iväg till grabben i Dinslaken. Jag kommer nog inte va inne på internet under de kommande två/tre dagarna så jag måste fixa massa småsaker nu, usch så jobbigt! Ska nu åka in till stan och försöka byta till mig ett par nya converse, mina har gått sönder lite (och är superskitiga), hehe.
Hejdå allesammans, ta hand om er :)

Holland över dagen!

Hej alla góa! Idag var jag (för första gången) i Holland för shopping med damerna i familjen. Tänkte visa lite snabbt vad jag köpte, det blev tre par basic-plagg och en supersöt tandborsthållare (lite spontant sådär, har aldrig köpt såna dumheter förut). De tre plaggen jag köpte var de enda plaggen jag provade under alla de åtta timmarna, hollands shopping föll mig inte riktigt i smaken, min typ av kläder finns knappt där. Egentligen borde jag tycka att det var tur, eftersom jag måste spara pengarna till München, dit åker jag på måndag nästa vecka och jag längtar såååå mycket! Jag tror och hoppas att det kommer att bli riktigt kul där nere!
Sov gott allesammans :)

Han är så ful så att han blir söt,
jag döper honom till Hubbe
!





De små är inga intressanta bilder,
men för de som ändå vill se

 


Partaj

Rackarn's bananer då! Jag har ju glömt att blogga för er! ;)
I lördags inhandlade jag mig ett par sjukt snygga läderarmband, måste visa dem! Jag är förälskad i dem (tyvärr Max, du får motstånd! Hehe), det enda dåliga med dem är att man inte kan dansa med dem, eftersom de färgar av sig när man svettas, vilket jag upptäckte igår efter en timmes dans inne på Diamonds! Usch så svettigt det var, men kul hade vi! Jag och Janis Panis blev filmade när vi dansade med, ska kolla om man kan hitta någonstans... Vi lär ju sett rätt sexiga ut... Haha
En sak som jag bara blir mer och mer less på när det gäller partyn i tyskland, är att vill man dansa nykter får man betala det fyrdubbla. Jag köpte mig igår en flaska 0,25 l vatten eftersom jag inte ville dricka alkohol, gissa vad jag fick betala för den jäveln? Jo 40 spänn! Är de helt pantade eller vad är felet!? Usch, sur blev jag...

På tyska discon finns det alltid ett minimumpris på hur mycket man måste betala för dricka. Man köper ett kort för 50 kr och sen får man dricka för de 50 kronorna eller mer, men hur som helst så måste man betala femtiolappen varesig man dricker eller inte, så bartendern skrev på mitt kort att jag köpt för 40 spänn så jag kunde ju inte ångra mig... I HATE IT


Här får ni en megahet bild på mig ifrån gårdagen,
signerad och hela köret med! Haha
Med "tigerhanden" ville jag visa min
matchande nagel till läppstiftet ;)



Tufft!

Fatta vilka muskler de har, jag vill också!!


Världen är inte rättvis...

Jag fattar inte hur man kan göra något sånt här, det är sjukt! Vad tänker kvinnan med egentligen?! Hur fan vågar man misshandla en liten bebis, och dessutom någon annans, inte ens egen!? Fy fan...




Fönstershopping

Idag ska jag åka iväg med min värdsyrra och hennes kompis och shoppa, eller... Jag bör inte köpa något eftersom jag måste spara pengarna till München och Holland nu på påsklovet! Inge kul om jag hittar snygga grejor idag när jag inte bör köpa.. I-landsproblem!
Får se om det blir någon slags träning idag med, igår blev det en timmes jogging och sen styrketräning (inför beach 2010). Fy så bra jag har tränat de senaste veckorna! *stolt*
Ciao, ha det gött :)

Sista skoldagen!

Idag hade vi sista skoldagen innan påsklovet, så himla skönt! Skoldagen blev slapp och jag var en timme för tidigt i skolan eftersom jag glömde att det var frivilligt att gå till kyrkan imorse (de firade något). Efter första lektionen så hade jag tre håltimmar på rad, och såna orkar man inte spendera i skolan så jag åkte hem och la mig i sängen och lyssnade på musik och halvsov, så jäkla skönt! Trots att jag sov för lite under natten så var jag egentligen inte så värst trött på morgonen...



Slappade lite


Sommarväder

Idag var det inte vårväder, utan sommarväder! Vi hade +21 grader här i Köln, sjukt skönt! Gick omkring och släpade på jackan och koftan helt i onödan.
Skrev idag prov i tyska, det gick inte superbra men jag förstod ju i alla fall texten som tur var! Och så var jag för första gången på en italienska-lektion, tufft!
Eftermiddagen blev till att gå ut med hunden och åka till stan och lämna tillbaka mina skullcandy-hörlurar som redan gått sönder efter endast fem månader. Jag bytte lurarna mot ett par riktigt snygga vita! Dock hade de gamla bättre bas, sånt som är så viktigt för lilla mig... Så det var ju lite synd!



Skullcandy





Ritade ett sött litet hjärta på armen



Snyggt om man skulle ha en sån tattoo just där..
Men opraktiskt med tanke på jobbsökandet i framtiden :/


Dagens tyskalektion..

Här kommer lite enkla nybörjarfraser till er som vill lära er tyska!

Hallå, jag heter Emmy!
Hallo, ich heisse Emmy!

Jag kommer ifrån Sverige
Ich komme aus Schweden

Jag pratar tyska
Ich spreche Deutsch

Uttal:
- Hallo uttalas som hallå
- ch
i ich låter som K:et i Kina
- heisse
uttalas haisse
-
s:et i spreche uttalas som ch i det engelska ordet champion (inte riktigt tch-ljud, utan ch-ljud)
- Bokstaven R uttalas som på skånska, alltså inget rullande R
- eu uttalas oi/åi


Jag vet inte varför, men jag diggar verkligen språket!
Diggar också denna härliga låt :)



Sminktips

Denna brud är riktigt duktig när det gäller smink, jag diggar't!


Vår nu... eller sommar?

Det är nästan som om man kan kalla det för tidig sommar nu, idag hade vi ju 19 grader! Gosh så varmt! Vi spelade brännboll utomhus på idrotten idag, riktigt nice. Man behöver inte ha jacka på sig längre, det räcker med kofta/tjocktröja (förutom på morgonen). I Like!
Resten av dagen har gått åt till att röja upp rummet, hjälpa till lite med disken och till sist har jag bara latat mig. Borde plugga lite, men vem orkar med sånt? Inte Emmy i alla fall!


Förkortat piercingstaven

På tal om ingenting så var jag hos piercaren idag och förkortade piercingstaven. Skönt att få den lite kortare, eftersom man ser piercingstaven sticka ut rätt mycket på baksidan, när man ser ifrån sidan. Jag får ingen normal stav ännu eftersom jag måste kunna göra rent bakom piercingen nu i början av läketiden.

Några skötselråd för piercing i tragus:
- Rengör 2-3 ggr/dag
Andvänd rena kläder
- Byt sängkläder ofta
- Ät vitaminrikt
- Sov tillräckligt
- Drick mycket vatten


Undvik:
- Alkohol (torkar ut kroppen)
- Att rengöra med någon slags alkohol (det är för starkt för såret)
- Röra piercingen med smutsiga händer
- Att rengöra för ofta


Läketid ca. 2-3 månader

Volleyboll

Ikväll ska jag gå på min första riktiga volleybollträning någonsin, woooho! Älskar volleyboll men har aldrig tränat det eftersom jag hållit på med andra sporter, så jag har istället njutit av de idrottslektioner då vi spelat det, och de gånger som jag tränade litegrann med skollaget inför skolkampen förra året.
Jag var med och lirade lite i pausen i volleybollturneringen i lördags, så jag har hälsat på tränaren och sett några av spelarna. De är säker trevliga, allesammans!

Jag har faktiskt lyckats hålla igång riktigt bra med min träning i flera veckor nu, jag får inte tappa den inställningen! Man måste ju börja jobba på Beach 2010 i god tid ;)


Han var brun..

Ikväll gick vi och käkade middag på restaurang, mums! Vi åt stek som de flesta andra gånger vi vart där, det är ju så ruskigt gott! Sen tog vi en promenad på bron över Rhien vid Kölner Dom. Vi kollade om vårt hänglås fortfarande satt kvar, så att ingen hade idiot tagit bort det. Jag undrar egentligen hur många kärleks-hänglås som hänger på den bron, det måste väl vara minst 5000 st! Sjukt många i alla fall..
Kvällen blev väldigt flummig och full av skratt, som vanligt. Jag har alltid lika kul med honom, kommer bli jobbigt när jag åker hem till Sverige igen! Aja, sånt ska man inte tänka på nu! :)


Han var jäkligt brun jämfört med mig som fortfarande har kvar vinterpälsen...


Grabben är tillbaka

Äntligen har min lille karl hittat hem igen! Har varit ifrån honom i tre veckor nu, så vi har många pussar att ta igen. Han kommer hit om ett par minuter och jag är superglad!
Har idag varit ute med vovven och sen epilerat benen, aj så ont det gör i början!

Ha en trevlig kväll allesammans, det kommer i alla fall jag att ha :)



Vårtecken! Videungar växer i parken där jag brukar gå med hunden.
Videungar är så söta och mysiga :)


Saknar't

Jag kom precis på hur jäkla mycket jag saknar ostbågar, fy satan! Tyskland är jäkligt bra när det gäller godis och andra sötsaker, de har i princip allt - förutom OLWs ostbågar... MUMS!
Någon som bjussar på en påse?




Volleyboll & handboll

Imorse röjde jag upp lite i rummet innan jag stack iväg och kollade på volleybollturnering som två kompisar spelade. Det var ingen riktig turnering utan mer "för skoj skull" och jag blev till ich med tillfrågad om jag ville vara med och spela turneringen! Jag hade nog varit med och spelat om jag inte hade haft mer tid och ingen handbollsmatch efteråt. Jag gillar volleyboll, det är riktigt skoj och jag ska gå på deras (de som frågade om jag ville spela) träning på tisdag och kolla läget lite, jag kanske börjar lira volleyboll med, får se vad jag tycker på tisdag!
Skulle hunnit med att byta min piercing idag, men piercaren var inte ens i studion, han hade lämnat jobbet 40 min tidigare... Jag blev besviken! Nu får jag gå två dagar till med denna långa stav - palla! :/
Ikväll spelade vi våran sista hanbollsmatch, vi förlorade... Det var riktigt synd, man hade ju velat vinna skiten så att man kunde skryta lite för de jobbiga grabbarna som satt uppe på läktaren och snackade skit om vårt lag. Men jaja, skit i dem. De var väl bara avis på hur snygga vi är, eller något sånt... ;)
Kvällen blir till att va hemma, tråk...





Vi skrev "Tack Helmut" på benen eftersom det var vår
sista match med honom som tränare


Piercingen

I löv it!


Ruttet

Mina händer stinker fortfarande rutten fisk trots att jag tvättat dem tusen gånger och duschat länge med... Jag skalade nämligen räkor för 4 timmar sen. Det är kanske värt denna stank ändå, eftersom räkor är så jävla goda! Nästa gång drar jag på mig gummihandskar! :)
God natt

Näst sista träningen

Ikväll hade vi näst sista träningen med vårt tjejlag, vill inte sluta träna med dem! Vi går sen upp till damlaget, men det vet jag inte riktigt om jag vill, eftersom de verkar rätt stela när det gäller humor... Men jag ska inte säga att läget är så, för jag känner dem inte, de är kanske jätteroliga, vem vet? Men det är i alla fall uppfattningen som jag fått alla gånger jag sett dem, (de tränar alltid efter oss).
Jaja nu ska jag sluta muttra för mig själv, träningen var väldigt rolig som vanligt och vi avslutade med att käka lite haribo-godis, mums! :)
Ikväll blir det till att slappa, orkar inte göra skolarbete (som vanligt). Kanske ritar något kul, är på rit-humör och har tattoos på beställning. Peppa peppa!

Ritade igen..

Idag ritade jag en likadan tatuering till Jana som igår, fast nu lite större och snyggare. Det verkar som om hon kommer att tatuera in den över revbenen, jag hoppas det! Dock ska jag måla om bilden ännu en gång eftersom stjärnorna på denna är helkonstiga.
Resten av dagen/kvällen har jag inte gjort något speciellt, bara chillat och kollat runt lite på internet. Borde göra läxor och lära mig Quadratische Ergänzung, pq-formel, quadratische funktionen och allt det där. De där var de tyska namnen, vet inte vad de heter på svenska.
Hej


Söndag

Idag blev det träning (hopprep och styrka pga. spöregn), städning,  och sen åkte vi med hela familjen och såg lillsyrran spela handbollsmatch. Vi avslutade kvällen med middag på en italiensk restaurang, mums! Jag avgudar glassen med chokladsås som vi fick till efterrätt! Ikväll skulle jag ha gjort pedagogik-läxa, men lektionen imorgon blir inställd så det blir istället sovmorgon, mysigt! :) Så jag sitter istället och ritar ikväll, bl.a. tattoos.
Ritade de tre stjärnorna nyss åt min bästa tyska kompis, hon blev riktigt nöjd! Ska dock rita om den och göra den snyggare eftersom den just nu ser rätt kaos ut när man kollar närmare, tog inte lång tid att rita heller.
Nu blir det sängdags, hej på er!

 


Ännu mer tysk musik!

Denna låt gillar jag också, ni kan ju gissa vad den handlar om, genom att se videon ;) PARTY!




Denna låt är en riktig karnevalslåt, alla tyskar har tröttnat på den, men eftersom jag är "ny" här så har jag inte hört den lika ofta som dem! Dock borde jag var lite trött på den med tanke på hur ofta den spelades under karneval, men nej jag diggar den fortfarande! :)



Tysk musik

Detta är en av de tyska låtarna jag gillar, videon är dock inte så intressant. Jag diggar verkligen språket!
Låten handlar om att tjejen vill dansa.

tanzen = dansa


Tyskar och engelska... haha


Piercad och klar!

Idag fick jag äntligen min efterlängtade lilla piercing! Gud så nöjd jag är, den är skitsnygg!
Gick vid tolvtiden till studion och satte mig ner och väntade. Efter några minuter kom Jana, hon skulle vara med och hålla handen när jag skulle göra piercingen. Vi satt och väntade i soffan ett tag. Efter ett tag kom piercaren in och sa att vi skulle hänga med in till rummet med alla läskiga nålar, smycken och grejor. Jana sprang iväg och hämtade ut pengar medans jag satte mig i stolen och var sjukt nervös. Jana kom tillbaka, jag satt spänd i stolen, mannen ritade en prick och visade var hålet skulle tas, jag höll Janas händer och mannen började peta på tragus med något som visade sig vara en bedövningsspruta! "Men va?" tänkte jag, sånt brukar de ju aldrig använda vid piercing eller tatuering! Det får väl bara läkare använda?
Glad var jag i alla fall, för då slapp jag känna när han tryckte igenom nålen! Jag var berädd på värsta smärtan, men jag kände inget förutom att han pillade och grejade med örat. Usch så hemskt det hade varit utan bedövning...
Efteråt var jag tvungen att skynda mig hem, skulle spela match en timme senare. Lyckligtvis råkade ingen under matchen slå till mitt öra, om någon skulle gjort det så hade det gjort ruskigt ont... Hade bara ett plåster över piercingen. Matchen förlorade vi med 22-30, riktigt synd för vi spelade bra! Vi spelade med jämna poäng nästan hela första halvlek.
Ikväll blir det nog bara till att slappa hemma, har ingen direkt lust att sminka mig igen och gå ut. Går istället omkring osminkad och myser i mjukiskläder! :)
Ha en trevlig kväll allesammans!


Äntligen piercing!

Äntligen blir det av! Imorgon sticker jag iväg med Jana till piercingstudion! Äntligen ska jag få min lilla tragus-piercing, love is in the air! :)
Kvällens handbollsträning tog nästan död på mig, men sånt gillar jag eftersom man då vet att jag har gjort tillräckligt! Jag bara väntar på morgondagens träningsvärk...
Har börjat med en bättre vana som innebär att sova mer, dricka mycket vatten och sporta mycket. Har nu hållit i ett par veckor, speciellt de senaste två veckorna, riktigt bra! Det ger resultat, jag känner mig piggare och gladare!
Ska snart gå och sussa, vill inte sova bort hela dagen imorgon! Ska ut på promenad, åka med Jana till piercingstudion vid 12.00 och sen blir det handbollsmatch vid 14.30, jag är taggad!
Sov sött allesammans!

Bella & Tyras show, nej tack...

Många har sett Bella & Tyras show ifrån gårdagen och programmet verkar ha fallit en del människor i smaken. Jag kollade nyss igenom avsnittet och jag kan tyvärr inte ge dem tummen upp för detta premiär-avsnitt. Jag har inte mycket att säga om programmet förutom att Kenza ägde som vanligt och att "bloggskvallret" sög bulle, det lyste bara skitsnack om hela grejen. I övrigt bestod programmet mest av ord som "asså", "liksom", "typ", "aa" ,"mm".
Men smaken är som baken, delad.. Programmet föll mig inte i smaken, that's it! Kände bara för att skriva ner min åsikt. Nu ska jag lyfta på fläsket och gå ner och käka godis, yummie!


München

Jag sitter just nu och letar desperat efter flyg + hotell inför påsklovet då jag och Jana planerar att sticka till München, fy vad jag hatar att söka resor... Speciellt när man inte hittar något som passar ens planer!

Söta vänner!

Mina vänner här är alltför söta! I måndags fick jag en liten sak av en tjejkompis som gjorde mig riktigt glad. Det var en liten sak som man gör hål i papper med, för att sätta in i pärmen. Det var inte en sån där stor och klumpig sak utan en liten som man kan ha med sig i väskan. Det var bara en liten reklampryl som hon hade fått, kanske obetydlig i andras ögon, men grejen var att hon tänkte på mig och visste att jag verkligen behövde en, så hon gav bort den till mig! Så sött av henne, tack Martha! :)

Någon där hemma som saknar mig, eller?

Agnes nyss på msn: "NEJ MEN VAFAN MAN KAN INTE VARA KVAR I NAZILAND FÖR LÄNGE!!! det finns utgångs datum på dig med!!!"

 

Jag tror att min bästis saknar mig :)

Ballar av stål!

Jag saknar Sverige och alla dumheter!


Krullis!

Jag kunde inte hålla mig för skratt... Jag kan inte bestämma mig vad jag tycker om dessa två, om de är söta eller fula eller kanske så fula att de blir söta? Jag tror mest på det sista alternativet.
Är jag ensam om att aldrig ha sett detta djur?

Det är kanske ett krull-lama, eller ett muterat lamm?


Träning

Jag har fått någon slags träningskick nu senaste veckan. Förra veckan var jag rätt aktiv, och hela denna vecka var jag aktiv varje dag. Riktigt bra ju, hoppas att jag inte tappar träningslusten igen!
Imorse var jag ute och joggade 45 min. Åkte sen iväg och såg min värdsyster spela handbollsmatch, syrrans lag vann! :)
Ikväll blir det till att städa rummet, göra engelskaläxa och slappa lite. Ska också försöka ringa hem till min familj :)

Studiobesök

Det kommer inte bli någon vettig uppdatering före helgen, om jag får tid så skriver jag bättre på lördag eller söndag. Har fullt upp nu om dagarna!
Idag hade jag 5 skoltimmar, slappade lite hemma, och sen var jag i stan med Jana 16.30-20.00! Vi var in i fem olika piercingstudios för att kolla upp priser och sånt inför piercingen, provade skor, satt en stund på Starbucks, köpte present till morsan m.m.
Det är alltid lika kul att vara med Jana, det spelar ingen roll vad vi gör, vi har alltid kul tillsammans! Jag kommer sakna henne så otroligt mycket när jag åker hem till Sverige i sommar... Vi kom idag på idéen om att åka till München på påsklovet, en riktigt bra idé enligt mig! Det skulle vara sjukt kul! :) Hoppas att idéen förverkligas!

Nu måste jag sussa, god natt!


Snygga Rihanna med skitsnygg liten piercing i tragus!


Piercingstudios imorgon!

Imorgon sticker jag in till stan och spanar in lite olika piercingstudios med Jana. Ska kolla vilka som är billigast och såklart vilka som verkar mest seriösa/vettiga - safety first, såklart! Jag vill inte riskera något, så det ska vara 100% clean! Ska nog pierca mig när jag får studiebidrag nästa gång, vilket blir runt 21:a.

Nervös! :O


Ett år sedan olyckan

Idag är det exakt ett år sedan den tragiska olyckan i centrala Köln skedde. Den 3 mars 2009 strax före 14.00 rasade historiska stadsarkivet ihop. Ingen befann sig i byggnaden när den kollapsade men två män miste livet när även huset brevid stadsarkivet rasade samman.


"Stadsarkivet i Köln är ett av Tysklands största och innehåller samlingar från över tusen år.
I arkivet har funnits 65.000 dokument, 104.000 kartor och en halv miljon fotografier.
Det äldsta dokumentet är från år 922, men arkivbyggnaden uppfördes så sent som 1971.
Arkivet innehåller även samlingar från privatpersoner, exempelvis noblepristagaren i litteratur Heinrich Böll"
(SVT)

Idag klockan 13.58 stod alla bussar och tåg i Köln stilla i två minuter, till minne av Kevin och Khalil som omkom i olyckan.
Orsaken till olyckan är inte helt säker, men bygget av tunnelbanan under stadsarkivet hade en stor påverkan. En anledning kan ha varit att de hade pumpat bort för mycket grundvatten under byggnaden, som därmed gjort grunden instabil.
Vad vi i alla fall vet är att världen förlorade en hel del historiska föremål som aldrig kan ersättas. En hel del föremål återfanns aldrig och mängder av saker blev förstörda. Riktigt tråkigt... :/


DN
  http://www.dn.se/nyheter/varlden/raset-i-koln-en-kulturkatastrof-1.812831

SVT  http://mobil.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?showResults1777966=true&a=1465137&d=22584

Wikipedia  http://sv.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6lns_historiska_stadsarkiv

(På tyska) http://www.morgenpost.de/jahresrueckblick/article1228005/Historisches-Stadtarchiv-in-Koeln-eingestuerzt.html

Några bilder (tyska) http://www.welt.de/kultur/article3552530/Koelner-Stadtarchiv.html


Min privata svenska-undervisning ger resultat

Jag lär tyskarna svenska ord och fraser, men... Är det illa när de kan säga "du har en fin fitta" och "du har en liten kuk"?
Haha x)


Jag hatar Posten

Jag måste bara få ur mig mitt hat till Posten... Jag vill aldrig mer gå till Posten igen! Igår var jag tvungen att pröjsa 150 spänn för det där jävla paketet hem till sverige. Det är dyrt och man blir bara irriterad på de där postgubbarna/kärringarna...
Tyvärr finns det ju inget annat val om man vill skicka hem saker till folket hemma i sverige, och imorgon måste jag tillbaka till posten, ska skicka present till morsan som fyller år. Det är nästan att jag börjar hata folks födelsedagar med, eftersom de orsakar många av dessa post-besök.
Aja, det var bara det jag ville säga. Jag kände att jag var en riktig bitterfitta i detta inlägg, men det får man vara ibland :)

200 dagar

Idag har jag överlevt 200 dagar i Tyskland! Det firade vi litegrann på träningen med choklad som jag hade köpt. Dock var vi endast 5 pers på träningen, men det innebär ju MER CHOKLAD till oss som var där! :)
Skoldagen var väl ungefär som alla andra dagar. Vi gjorde lerfigurer på konstlektionen, det var krångligt men min kommer nog att bli rätt bra ändå, hoppas på det!
Jag tog en liten tripp till stan och kollade efter födelsedagspresent till morsan, hittade inget, bättre tur nästa gång! Jag åkte till älskling och sa hejdå eftersom han åker iväg till Mallorca för träning (cykling) på fredag och vi hinner inte ses mer innan dess. Den jäveln ska vara borta i hela två veckor! Jag är avundsjuk som tusan! Jag behöver också lite sol och värme!
Jag kan ju åtminstone glädja mig åt att jag inte var i sverige denna vinter, det låter ju som om det varit värsta kaoset med snö och kyla där! Här har vi som mest haft ca. 15 cm snö skulle jag gissa på. Inte så farligt, och nu kommer ju våren! :)


RSS 2.0